Yeeey



Såhär överlycklig är jag just nu. Smakade precis på colan o den e så god!! Varför finns den inte i Sverige längre?

31 mars 2010

Provet idag gick skitbra! Precis innan det skulle börja visade en kille i min klass mig förra årets prov och tror ni inte exakt samma kommer? Det var ju bra för mig som precis hade kollat igenom det, men jag hatar verkligen när lärare gör så. Jag tycker det bara visar hur lat läraren är, att hon inte ens bryr sig om att göra ett nytt prov.. Aja, jag kommer få bra betyg i alla fall :). Men lite onödigt när jag faktiskt hade pluggat och nog skulle klara mig bra ändå.

Efter skolan åkte jag till köpcentret och åt med Joseph. Sen gick vi till mataffären. Han köpte mat och jag köpte mitt favoritgodis och Vanilj Cola. Dom har det i stora flaskor här. Gissa om jag blev glad :P. Brukar aldrig köpa hem Cola annars, men nu kunde jag inte låta bli.

På vägen hem träffade jag på Madde och vi gick hem och åt svensk mat (köttbullar och potatis) med Helena och Julia.
Madde har precis flyttat in till stan istället, så jag har rummet för mig själv nu. Jättetråkigt att hon flyttar, men vi kommer ju träffas ändå :). Nu håller jag på och sprider ut mina saker :P tog bara en liten paus för att skriva ett blogginlägg.


Oh sunny day

Vädret ser ut att vara jätteskönt idag, så jag hoppas på det. Däremot så ser jag lite gråa moln längre bort som jag hoppas håller sig borta. Nu ska jag in till skolan och skriva prov.
Ha en bra dag!


Godnatt

Nu ska jag försöka sluta tänka att det ligger fler äckliga småkryp i rummet, och sova istället.

Ska vakna tidigt imorgon så jag hinner plugga innan provet.

Sov gott!

 


Usch

Okej, måste visa er det här..

Jag pratade med Inji på Skype när jag ser världens äckligaste insekt komma krypandes från under Maddes säng. Det blev kallabalik tills Alejandra kom och dödade den. Men jag hann ta kort på den, för den är verkligen skitäcklig. Är det någon som ens vet vad det är för något??

Fyfan jag kan inte kolla på bilden..


30 mars 2010

Efter nästan fyra timmars bussfärd är jag hemma.. Och då var det bara från La defense jag åkte. Helt sjukt mycket trafik idag, har aldrig varit med om något liknande. Men jag är inte irriterad för det, för valet var ju helt mitt. Jag hade kunnat gå av och gå istället, men jag kände inte för det. Bussen var nästan tom så jag passade på att plugga till mitt prov jag har imorgon. Hade jag gått hem så hade jag säkert satt mig vid datorn :P. Och när jag var klar med pluggandet så var det för kallt för att gå. (Och så är jag väldigt lat och vill hitta ursäkter..)

Vi fick tillbaka vårat franskaprov idag som vi gjorde förra veckan. Jag fick 18,5 av 20. Är skitstolt!! Haha.

Och tyvärr så måste jag erkänna att mitt "ha-tråkigt-och-plugga" inte riktigt fungerade. Det blev en liten tur till shoppingcentret efter skolan ändå :) lite roligt måste man få ha.


Jag och Ninorta på Showcase i fredags

29 mars 2010

Hejsan,

Jag hade ett litet prov imorse som jag inte tror gick så bra.. Men inte mycket att göra åt saken nu. Har istället ett prov på onsdag som jag ska börja plugga på nu hade jag tänkt. Och inget roligt får jag göra imorgon heller för då ska jag plugga!
Låter som en bra ide va?

Idag hade jag bara två lektioner, och mellan det på lunchen sprang (bokstavligt talat) jag och Joseph till Marc by Marc Jacobs. Jag vet inte varför egentligen.. Vi hade redan ätit lunch och hade en timma ledigt, så vi bara fick för oss att gå dit. Men efter ett tag insåg vi att vi måste springa om vi ska hinna, haha.

Nä, nu ska jag återgå till mitt plugg. Puss!

And the award goes to...

Me!! I dumhet då..:P haha.

Idag pratade jag med dom andra på Facebook och bestämde att vi skulle ses på söndagsmarknaden. Dom andras mobiler var avstängda för att dom hade glömt ladda dom (smart!), så jag fick numret till Samirs franska kompis Clemente som jag skulle smsa när jag kom fram. Medan jag sitter på bussen in till stan kommer jag på att jag glömde skriva ner hans nummer i min mobil, så jag kan inte nå dom på något sätt.. Jag fortsatte ändå att åka in och tänkte leta efter dom där istället. Jag kom dit och letade i över en halvtimma, och precis när jag bestämmer mig för att åka hem så ringer dom! Blev helt överlycklig :P haha.

Så jag mötte upp dom, och så åkte vi vidare till Sacre coeur. Hittade världens gulligaste butik med bara en massa ängel-saker på vägen dit. Och jag som älskar änglar var i paradiset :). Jag köpte ett litet gulligt armband och ett vykort därifrån.

Sen fortsatte vi upp till kyrkan, där vi såg nåra killar som breakade. Kolla på den första videon när en duva flyger över mitt huvud skitnära (jag kände nästan vingarna på mitt huvud, haha) och jag skriker oh my god!! Jag hatar fåglar.. Men den andra videon var nog bäst, men Yukaris inzoomade version är nog bättre haha.



Efter kyrkan promenerade vi till ett café som var med i filmen Amelie från Montmartre. Jättegulligt café med goda saker. Min frukt-cocktail var jättegod med små godisar på.

Sen såg vi på kartan att Moulin Rouge låg precis ner för gatan (hade ingen aning!) så vi fortsatte ner dit. Och jag blev verkligen förvånad och besviken. Hade en helt annan bild utav det i huvudet.. Trodde hela tiden att det var en liten äldre byggnad, men den låg bara i samma byggnad som några affärer och Quick-burger :S.
Och hela gatan ner var bara full med massa sex-affärer.. Trevlig gata.

Sen fick jag säga hejdå till Samir och Yukari. Det var så roligt att ha dom här!



Ny tid

Glöm inte att ställa fram klockan en timma idag!

Up in the tower

Usch, har inte varit speciellt pigg idag om man säger så.. Kände mig verkligen trött och sliten. Jag ska sova direkt efter jag skrivit klart det här, och jag längtar verkligen.

Vi åkte till Notre Dame en liten snabbis först runt kl 14. Det var kö in till kyrkan, vilket det aldrig varit förut, så vi gick aldrig in. Efter det åkte vi till Eiffeltornet. Jag har aldrig varit uppe på högsta toppen förut, men dit åkte vi idag. Det tog några timmar utav köande och det blev väldigt kallt och blåsigt efter ett tag..
Det var en jätterolig man som stod för underhållningen när vi stod i kön där nere i alla fall. Han härmade alla människor som gick förbi eller skrämde dom, haha. Jag filmade honom:




Efter att vi åkt ner igen så åkte vi till Saint-Michel där vi åt. Sen åkte jag hem :)


Gårdagen

Mötte först upp Ninorta och sedan åkte vi till Louvren för att träffa dom andra. Men hon ville bara se Mona Lisa, så vi gick bara rakt in och såg den och sen gick vi ut :P haha. Vi åkte hem och förberedde oss för kvällen istället. Vi gick till en klubb som heter Showcase och låg under den fina bron som jag visat kort på tidigare här på bloggen. Det var roligt, men jag är skittrött idag.





26 mars 2010



Morgonen var seg med lite tvättande, men efter att ha Skypat med Inji är jag redo för dagens äventyr :p. Nu ska jag gå och hämta upp Ninorta från tågstationen och sen ska vi möta Samir. Hörs sen!

2 månader

Har inte skrivit något på hela dagen, så jag tänkte skriva ett inlägg innan jag går och lägger mig!

Jag hade skola hela dagen till kl 15 och sedan åkte jag in till Luxembourg för att träffa Samir. Det var så roligt att ses igen! :D. Det var över ett halvår sedan sist eftersom att han har varit i Japan och pluggat, och nu är i London.

Vi gick omkring lite granna.. Först till Notre Dame och sedan tog jag dom på min lilla guide-rundtur som jag är så stolt över (först Madeleine-kyrkan, sen place de la Concorde och sedan upp till Champs-élysées och Triumfbågen). Tyvärr blev det inte så bra idag då det började spöregna och blixtra från ingenstans. Vi sprang in på en restaurang och väntade på att stormen skulle passera, haha. Sen fortsatte vi vidare till Triumfbågen, och satte oss till sist på Quick-burger och åt.
Det var roligt att catch up efter så lång tid :)








Jag har nu varit här i två månader, alltså nästan halva tiden. Kan inte fatta att det har gått så snabbt! Jag önskar verkligen att man kunde sakta ner tiden för jag vill inte att det snart ska vara juni och jag ska åka hem igen!

Trevlig middag

Jag hade nog världens tråkigaste lektion idag. Den läraren jag har bara babblar på i tre timmar om helt ointressanta saker. Kursen heter International business practices and techniques och det hon pratar om är typ logistik. Vad man ska ha för papper när man fraktar saker.. Känns som att jag hamnat på helt fel plats. Ofta jag kommer behöva det här när jag är klar. Om jag hade vetat tidigare att det var det här kursen handlade om hade jag aldrig valt den.
Men tyvärr är det inget jag kan göra åt saken nu och jag har ett litet prov nästa onsdag :/ det kommer inte gå bra.

Efter skolan åkte jag in och träffade min pojkväns släktingar igen. Roligt att träffa dom, men imorgon bitti åker dom hem. Vi satt och åt på en jättebra restaurang! Maten var god och man fick verkligen mycket (lite för mycket om jag får säga). Och dom som jobbade var väldigt trevliga, till skillnad från gårdagens servitör.
Samir har nog landat i Paris nu, ska bli roligt att träffa honom imorgon!


24 mars 2010

Hej svej!

Jag har redan hunnit med en massa.. Till och med lagat lunch (!) och ska snart gå till skolan. Jag vet inte ens varför jag lagade mat och åt för jag var inte ens hungrig haha. Hoppas jag hinner förbi Zara snabbt innan jag drar till skolan. Efter maten hittade jag maccarons som jag köpte häromdagen och blev väldigt glad :P haha




Sen blev jag för excited haha

Dagens shopping

Jag gick till Quatre Temps under lunchrasten och hittade lite söta saker på Zara. Försökte ta kort på det nu, men ser efter jag lagt in dom på datorn att bilderna blev dåliga. Lat som jag är så orkar jag inte ta nya så ni får nöja er med dessa :p.






Hade inte tid att prova kläderna innan jag köpte dom, men som tur var passade dom här. En tunika som jag köpte var inte alls fin på, så den får åka tillbaka imorgon.

Strejk

Kom precis innan för dörren och är väldigt irriterad! Det var strejk idag och därför tog det typ hundra år att komma hem.. Jag fattar inte varför dom ens strejkar och jag tycker det är så himla onödigt. Stoppar upp hela trafiken och förstör dagen för massa oskyldiga människor (jag!!).
Det var totalt stopp med bussen från La defense så jag fick gå en bra bit hem. Efter att ha suttit på bussen i över en halvtimma och knappt kommit någonstans säger busschauffören att en buss som lämnade La defense kl 16.30 fortfarande inte hade kommit fram, och då var klockan 20.30. Så det var bara att hoppa av och gå..

Annars har min dag varit väldigt bra, tråkigt avslut bara. Hade prov i morse som jag tror gick bra.. Det var inte riktigt som jag trott då verben bara var en liten del av provet men det jag pluggat mest på..

Efter skolan åkte jag in till stan och träffade några av min pojkväns släktingar som är i Paris några dagar. Det var roligt att träffa dom, men jag är helt slut i fötterna efter en lång promenad.. Så det var nog därför jag blev så irriterad över att behöva gå hem härifrån också.

Kika in lite senare så ska jag visa vad jag shoppade under lunchen :)

Godmorgon!


Nu sticker jag iväg till mitt prov. Önska mig lycka till :)

22 mars 2010

Bonsoir!

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Har franskaprov imorgon bitti, men har knappt pluggat.. Inte bra. Men det är inte så jätteviktigt ändå och kommer rätt verb så ska det nog gå bra :) haha.

Hade två lektioner idag, International finance och Strategy. På lunchen gick jag och Joseph och åt kinesisk buffé. Det var riktigt gott! Provade sushi för typ femte gången och jag tycker fortfarande att det är äckligt. Det ser så gott ut och jag blir verkligen sugen på det, men så fort jag stoppar in en i munnen vill jag spy. Jag vet inte varför jag fortsätter att smaka det.
Efterrätten var väldigt god i alla fall. Jag brukar inte gilla friterad banan, men det här var som små bollar. Till det kunde man ta glass och litchi. Jag åt flera skålar med bara litchi haha.

 

 

Efter skolan åkte vi snabbt till Champs-elysées där Joseph hittade en väska på Louis Vuitton. Vi gick även förbi Laduree och jag kan inte gå förbi utan att köpa mina älskade maccarons! Jag har fortfarande några kvar här hemma :) love them.

 

 

Efter det åkte vi till en bokaffär vid Luxembourg och köpte lite böcker. Jag köpte två små på franska för att försöka lära mig mer franska, haha. Jag läste några sidor ikväll och fattade typ tio ord på fem sidor :P.

 

 


Long time no see

Efter en perfekt helg är jag tillbaka! Hoppas att ni också har haft en bra helg..

Idag blir tyvärr mindre rolig. Jag måste plugga på mitt franskaprov jag ska ha på tisdag, och det kommer nog ta ett bra tag.. Dom andra gick iväg till en marknad, men jag stannade hemma. Duktig jag är va :P.

Var precis och handlade massa mat och vad tror ni händer? Jag tog inte med mig nycklar för Madde och Michaela var i simhallen och Madde hade inga nycklar så jag låste inte vår dörr. Halvvägs till affären kommer jag på att någon kanske kommer komma och låsa porten.. Tror ni inte det händer också? Jag var bara borta i typ en kvart, men ändå hinner någon komma. Jag fick stå och banka på dörren ett tag innan någon hörde. Jävligt irriterande..

Och diskhon har gått sönder igen (surprise!). Idioterna jag bor med vågar inte gå ner till hyresvärden och säga till heller så nu har vi världens diskberg och inget man kan laga mat i. Funderar på att ta min ordlista och skriva en lapp på franska jag kan visa hyresvärdarna haha.




Det är helt efterblivet men jag har börjat glömma svenska ord. Var tvungen att översätta sink till diskho för att komma på ordet :S. Och jag pratar ju svenska varje dag så jag fattar inte vad som händer haha.

17 mars 2010

Varmt var det idag igen! Faktiskt varmare i luften än igår, men inte lika soligt. Jag kollade precis på väderrapporten men jag vet inte riktigt om den stämmer.. Brukar i vanliga fall gå in på Aftonbladet och kolla vädret varje dag, men jag har inte hittat ett bra sätt nu när jag är här. Om jag kollar på Aftonbladet brukar det stämma typ två dagar i förväg, men om jag vill veta vädret för några dagar fram så står det alltid riktigt konstigt väder. Nu står det att det ska vara runt 18 grader imorgon och på fredag och sedan regna på lördag. Hoppas inte att det regnar!!

Idag hade jag som sagt bara en lektion (en riktigt tråkig) och sedan kom jag hem. Kommer ha några midterm-exams snart så jag måste börja plugga på dom. Och jag har inte läst caset vi ska ha tills imorgon heller så jag hade tänkt göra det och sedan försöka lägga mig tidigt. Börjar kl 8 imorgon! Första gången sen jag kom hit som jag börjar så tidigt och det känns väldigt segt redan nu..


Cleaning day..

Inte direkt roligaste sättet att starta en dag, men ibland måste man städa. Jag och Madde delade upp det så det tog inte så lång tid! Jag har skola kl 13.30 idag så jag ska åka in till skolan snart. Borde nog laga mat innan också men jag orkar inte..

Idag kommer nog inte bli en så rolig dag för jag fick mail igår från min franskalärare som sa att vi har prov nästa vecka på tisdag. Och jag som knappt har pluggat hemma alls måste verkligen plugga mycket den här helgen! Man ska bl.a. kunna alla verben och jag kan nog inte ett enda helt och hållet.. Så det blir plugg för min del.


16 mars 2010

Vi åkte in till Jardin de Luxembourg igen och träffade Madde, Helena, Therese och Julia där. Det var så fint väder!! Jag är helt överlycklig, för jag har varit så irriterad på det kalla vädret i några veckor nu.

Vi satt på en bänk i ett tag och bara njöt av solen. Jag försökte sola mitt ansikte lite (som verkligen behöver färg) men jag tror inte det hjälpte speciellt mycket, haha. Efter det gick vi till en italiensk glassbar och åt glass :).

Avslutade dagen på Quatre temps i vanlig ordning, haha.
Kom hem för en stund sedan och var helt utsvulten.. Efter fyra toast och lite chips känner jag mig mänsklig igen!








Spring is here!

Fick ett mms av Inji idag (som jag saknar!) på en bild hon tagit på tidningen där det står att våren har kommit till Paris, och det kunde inte stämma mer! Det har verkligen varit en underbar dag och vi ska ut igen snart, för man kan inte vara inne en dag som denna!

Alla andra tyckte att det var jättevarmt och soligt igår, men jag håller inte med alls. Kanske för att jag var inne i skolan hela dagen och när jag väl kom ut var det grått och kallt. Så jag fattade verkligen inte vad dom menade med att det här var den första riktiga vårdagen.. Jag tycker istället att det är idag!

Jag och Michaela promenerade halva vägen hem idag från skolan och det var så skönt.. Det blev så varmt att jag var tvungen att ta av mig jackan, och jag kan säga att jag blev överlycklig över det :p. Utanför Starbucks delade dom ut små söta bägare med strawberry frappuccino och det satt gott i värmen.










Nu ska jag byta om till något mer somrigt och gå ut igen!


Godmorgon!

 



Nu springer jag iväg på dagens första och enda lektion, franska. Ha en bra dag!

Jardin de Luxembourg

Tänkte bara skriva ett inlägg innan jag sover!

Idag hade jag först lektioner hela dagen.. En presentation som min grupp hade i Strategy där vi blev totalt sågade. Läraren har varit så snäll och trevlig innan, men idag var han skittaskig. Inget var bra nog för honom och gruppen efter oss var det ännu mer synd om! Dom hade typ stavat fel på massa ord och var lite oorganiserade och han påpekade allt haha. Jag kunde inte sluta skratta åt dom heller för att allt var så fjantigt typ :P.

Efter det åkte jag till Jardin de Luxembourg och träffade Madde. Senare kom Michaela också in och vi träffade några av dom andra svenska tjejerna och bara satt på ett cafe.


Jardin de Luxembourg. Den höga byggnaden i bakgrunden är tornet i Montparnasse








Precis innan Julia trampade i hundbajs haha :p

Latte 2 go..

..heter mitt nya nagellack. Älskar det verkligen! Det har en ljust nude aktig nyans som ser lite smutsig ut haha (har det på bilden). Den turkosa ringen köpte jag också idag och örhängena. Den andra silvriga ringen köpte jag för 2 euro på Marc by Marc Jabos häromdagen. Det var den enda dom hade i min storlek, så jag brydde mig inte ens om vad som stod utan bara köpte den. Kollade nu och det står "Datum amore. Ad defendendum", det är på latin så jag fattar det inte haha. Men kollade på nätet och tydligen så betyder det "Given with love for protection". Löjligt att jag köpte den till mig själv :P.

 

Jag, Madde och Joseph tänkte åka till en marknad idag men det blev inte av för vi var för sena.. Lite slöa idag. Men vi åkte i alla fall in till Quatre Temps och gick runt där. Så skönt att dom har öppet för allt annat är typ stängt i Paris på söndagar. Hittade en klänning på HM också, fastän jag hade sagt att jag inte skulle köpa något på HM här var jag tvungen att ha den. Och så hittade jag ett par solglasögon.. Nu får gärna solen titta fram också.

 

 

 


Regine's

Igår gick vi ut med alla Erasmus-studenter i skolan.. Först åkte vi till Pythagore, där dom flesta bor och sedan åkte alla in tillsammans. Vi var på samma ställe som den gången vi var på den dålig McQueen-festen. Det var mycket bättre igår för att alla var där, men musiken var lika dålig som vanligt. Jag ska aldrig dit igen.. Det spelas bara house musik typ och samma låt håller på i 10 min.. Jag gick och frågade DJn om han kunde spela r'n'b eller nått sånt och han sa att han inte har det. Då frågade jag om han kunde spela någon låt där någon faktiskt sjunger, haha. Det gjorde han efter ett tag, men inte så länge..

Det var i alla fall väldigt roligt, och jag kan säga att Joseph stog väldigt mycket för underhållningen. Han är så himla rolig! Måste berätta en rolig sak som hände (eller inte så rolig egentligen..). Jag och Madde stod nära baren, så kommer en kille rusandes och håller på och spy. Det kom tydligen på Maddes arm för hon ba "Fan va äckligt.. han spottade på mig". Jag ba "Han spottade inte, han spydde på dig". Hahaha. Hon torkade sin arm tusen gånger och var skitäcklad. Jag fick inte nämna det igen egentligen, men var bara tvungen :p.

När vi skulle hem åkte vi med Joseph och några andra. Vi visste inte vart bussen gick, utan bara att den gick på Champs-elysees så vi gick bara ut dit och så stod den där. Vi har haft sån tur varje gång vi ska ta den!






Chanel

Efter att jag varit hemma några timmar under dagen så pratade jag med Joseph och han ville åka in till en av Chanel-butikerna i stan, så jag åkte in och träffade honom. Det var roligt att gå runt och kolla på alla fina saker, men samtidigt så är det lite surt för jag vill ha allt, haha. Men en vacker dag ska jag köpa mig en Chanel 2.55 :).

Nu sitter jag hemma och ska strax börja fixa mig inför ikväll! Ska bli roligt :)





Trappan upp till Coco Chanels lägenhet

13 mars 2010

Hejsan!

Jag har redan varit i skolan och kommit hem.. Det var riktigt segt att ha lektion så tidigt, men som tur var är den kursen faktiskt en av dom bästa så det är inte så farligt.

Kom hem skithungrig och tänkte laga mat, men möts av världens diskberg. Våran diskho går sönder hela tiden och nu har den inte fungerat på nästan två dagar. Vilket gör att man inte kan diska och därför inte har något att laga mat i.. Så himla irriterande!
Man får diska två saker i taget innan den överfylls med vatten och man får vänta typ tre timmar tills vattnet gått bort..

Jag gjorde det bästa av situationen och åt mackor och cornflakes istället :).
Nu vet jag inte vad jag ska göra faktiskt, men senare ikväll ska jag nog ut.

Ha en bra dag!

 

 

 


Eclipse trailer



AAAHHH!! Kan inte vänta!

Spring inspiration!

Visst är det roligt att kolla på alla höstvisningarna och se vad som kommer komma längre fram, men det känns även lite konstigt med tanke på att vi inte ens haft sommar än! Så istället tänkte jag visa lite vår/sommar-mode istället.
Hela det här collaget är från Matthew Williamsons spring 2010 visning och jag hittar jättemycket inspiration!

Jag älskar färgerna, dom ljusa pastelliga. Dom mintgröna shortsen skulle jag jättegärna vilja ha! Och sen måste jag säga att jag älskar skorna.. Det syns inte så bra på outfitbilderna, men alla skorna hade små vingar på sig, som man ser på den lite större bilden. Och jag som älskar allt som har med änglar att göra skulle inte tacka nej till någon utav skorna.

Tänk att det snart är varmt ute och man kan gå i klänning och bara ben!


Elie Saab fall 2010 RTW

Som vanligt när Oscar-galan är så ser man massor med kändisar med Elie Saab klänningar, och detta året var inget undantag.. Därför är det alltid lika intressant att se vad för klänningar man ser på visningarna, för man vet att någon kändis med säkerthet kommer ha den på någon gala!

Jag tycker att det var flera fina klänningar, och jag älskar att det är spets och lätta material!



Igår kväll

Igår efter jag kommit hem från skolan satte jag mig vid datan lite.. Och så bara kände jag hur jag blev riktigt trött och ville sova, så jag la mig och tänkte vila en stund. Slutade med att jag somnade i en timma! Jag brukar aldrig kunna sova en liten stund på eftermiddagen och sedan gå upp, så det var riktigt konstigt.. Jag gick i alla fall upp och slängde in en tvätt i maskinen.

Sen pratade jag med Joseph som ville åka in till stan och hitta på något. Men eftersom klockan var lite mycket så skulle allt stänga.. Slutade med att vi åkte in till skolan i alla fall och åt på en kinesisk restaurang där. Han åt buffé, men jag nöjde mig med en kycklingsallad (men den var konstig) och glass :).

Man verkligen ser hur nyvaken jag är! haha

 

Nu ligger jag fortfarande i min säng och har inte orkat gå upp! Har ingen skola idag så jag ska passa på att ta igen lite läxor som jag inte har gjort.. Och ta igen lite slappande! :)


Kontrollanter i klassrummet

Idag hände världens sjukaste sak.. Vi har blivit tillsagda tidigare att vi inte får äta någon mat i klassrummen eller dricka något annat än vatten, men jag trodde inte dom hade folk som arbetade speciellt med det här. Det kom in en man idag i klassrummet som gjorde en "kontroll" för att kolla ifall vi hade något på bänkarna som vi inte får. Tydligen så rapporterar den här mannen sen till lärarnas chef, och sedan får lärarna skit för att inte vara tillräckligt stränga mot oss.

Jag tycker det är så himla patetiskt att dom faktiskt har folk som jobbar med det här. Jag förstår att dom inte vill ha det stökigt och ha matrester i klassrummen, men jag kan inte fatta att folk faktiskt har det här som jobb..

Tråkig dag

Idag har jag haft en riktigt tråkig dag.. Massa skolarbeten och lektioner. Inte roligt alls. Sitter fortfarande och förbereder en presentation som jag ska ha imorgon. Det ska bli riktigt skönt att få den överstökad faktiskt.

Ni får se min lunch idag i alla fall för den var så god :p haha. Det ser nog mer ut som frukost, men det funkade som lunch också :)



Nu ska jag återgå till min tråkiga presentation och sedan förhoppningsvis sova snart. Hoppas ni haft en bättre dag än mig!

Chanel fall 2010 RTW

Visningen jag längtat efter mest!! Och den var precis lika häftig som vanligt, det är alltid något speciellt med Karl Lagerfeldt.
Till den här visningen hade han is som var från Skandinavien! Hela modevisningen såg ut som ett stort isberg där modellerna gick runt i smält snö och vatten.. Man ser på skorna som är i päls att dom är helt blöta och dom ser ut som en våt hund, haha.

Jag älskade att även han använde ljusa färger och mer romantiska kläder. Det finns många desigerns som har mer futuristisk stil och det är inget jag gillar alls.





La Fayette

Idag efter skolan åkte jag till La Fayette. Har inte varit där sen jag kom hit, och jag har velat åka länge.. Kommer ihåg att vi var där när jag var i Paris sist (för 10 år sen) och jag hade bara en bild i mitt huvud. Det såg nästan ut så som jag kommer ihåg, men MYCKET större. Herregud, det tar flera timmar om man ska gå igenom allt och verkligen kolla på det.

Jag kom i alla fall hem med en klänning! Efter att ha kollat igenom min garderob har jag insett att jag knappt har några klänningar.. Inte hemma heller. Så jag ska försöka att inte köpa några tröjor/t-shirtar alls mer, för det har jag för mycket utav. Men den här klänningen kommer bli söt till våren och sommaren, nu behövs bara lite värme!





Emanuel Ungaro fall 2010 RTW

Förra visningen Ungaro hade (spring 2010) så var Lindsey Lohan med och designade, och det var en total flopp. Det var många som undrade om hon skulle vara med på ett hörn även den här visningen, men idag gick dom ut med att hon inte har varit med alls på den här kollektionen. Och det tycker jag dom ska vara väldigt glada över, för det har ju gått mycket bättre nu!

Vill bara visa er mina favoriter en gång till med proffesionella kort istället för mina egna.




Stella McCartney fall 2010 RTW

Jag gillar verkligen den här kollektionen! Den känns mer höstig än dom andra visningarna och väldigt enkel. Däremot mot slutet var det några klänningar i siden, vilket verkar bli en trend nu till hösten. Liknande smink som jag sett tidigare också på dom andra visningarna, alltså väldigt naturligt.

En sak som jag verkligen lade märke till var alla modellerna på denna visningen! Magdalena Frackowiak, Anna Selezneva, Natasha Poly, Lara Stone, Abbey Lee Kershaw, Anja Rubik, Erin Wasson.. Inte konstigt att ingen av dom mer kända modellerna var på Ungaros visning. Alla var ju på denna som var en timma innan!







Min första modevisning!!

Idag är jag mycket gladare än igår kan jag säga! Den oturen jag hade igår vände totalt och idag har allt gått min väg :).

För idag kom jag in på en visning!! Jag har verkligen tur som lärde känna dom amerikanska fotograferna, för jag fick en utav deras inbjudningar idag till Emanuel Ungaros visning. Och jag kan säga att det var något utav det bästa i hela mitt liv!! Allt var så himla bra. Visning, musiken, modellerna, min plats, att jag var där.. Jag kan hålla på i hundra år!

Jag hade först bara en ståplats, men innan visningen skulle börja så fick jag sätta mig på första raden så jag satt verkligen en armlängds avstånd från modellerna. Och det var precis efter dom vänder, så bilderna blev helt okej. Inte helt perfekta, men jag ska lägga upp bilderna från Style.com för den här visningen också för kläderna var helt otroliga!

När musiken började och modellen kom in var det helt magiskt. Kommer aldrig glömma den känslan jag fick, jag kände mig så himla lycklig! Och kläderna på den första modellen var mina favoriter på hela visningen. Fick tyvärr ingen bra bild alls på dom, men ni får se bättre sen :). Nu låter jag bilderna och videorna få prata för sig själva istället!



Före visningen. Dom på raden mittemot mig och vakten som tar av plasten på runwayn


Öppningen av visningen

 

 

 

Smart jag är som vänder på kameran! (not!)


 

HUR UNDERBART!?

 


Viktor & Rolf fall 2010 RTW

Fotograferna vi träffade igår hade precis varit på Viktor & Rolf-visningen och sa att den var helt underbar. Designarna (säger man så?) kom ut på modevisningen och klädde modellerna. Dom sa att hela visningen var ett mästerverk, och när jag ser bilderna från själva visningen så fattar jag vad dom menar!

Kläderna ser helt galna ut! Och modellerna har flera lager med kläder på sig.. Inte alla då, men ni ser nog själva på vilka bilder det gäller. Jag läste att dom hade vägt kläderna efteråt och en modell hade haft på sig tre gånger sin egen vikt i kläder!

Backstage-bilderna som dom hade igår visade hur fint sminket var. Man ser det tyvärr inte så bra på bilderna från visningen, men det var väldigt naturligt och inget utstickande. Jag har valt ut några bilder som jag tycker var finast. Galnast var verkligen byxorna (?) och den sista jackan!



Disappointment

Vet inte riktigt vad jag ska börja säga.. Jag är så himla sur/ledsen/bitter just nu. Turen är verkligen inte på min sida alls och det irriterar mig! Jag hade stor chans att komma in på Givenchys visning som slutade för en stund sedan, men jag har verkligen inget flyt. Jag och Madde var i stan hela dagen idag från kl 10 och kom inte in på någon visning. Men när jag nästan är framme hemma får jag sms från en av fotograferna från igår om att jag kan komma in på visningen, men då är det självklart för sent. För då är jag framme hemma och det finns ingen chans att jag hinner. Jag har varit så himla arg den senaste timmen.. Förhoppninsvis är det bättre lycka imorgon! (Nu låter jag väldigt positiv, men det kan jag säga att jag inte alls är..)

Aja, jag kan berätta lite kort om idag. Vi åkte som sagt in till stan kl 10 och efter det så har vi mest suttit på Starbucks och pluggat hela dagen. Vi fick faktiskt mycket gjort idag jämfört med igår. Senare på dagen så kom Helena också och mötte upp oss. Vi gick hem till henne efter en stund och hennes rumskamrat berättade om en fest hon var på dagen innan där en kille ramlat ut ur fönstret och dött.. Så himla hemskt!

Innan vi åkte hem tog vi en crêpes nära Helena. Det finns ett ställe precis vid henne (Saint-German-des-prés) som har Paris godaste crêpes har vi kommit fram till. Så om ni är här får ni åka dit :). Sen åkte vi hem och resten vill jag inte tänka på (fortfarande sur).




Where do I start?

Kom hem för någon timme sedan efter att ha haft en riktigt lång dag.. Det känns till och med som att inte allt har hänt på bara en dag, kommer knappt ihåg vad vi gjorde i morse!

Jag och Madde åkte i alla fall in till stan runt kl 14 för att sätta oss och plugga på ett café. Vi hade egentligen tänkt att åka till Tuileries för att Viktor & Rolf skulle ha visning där, men vi blev lite för sena och orkade inte stressa så vi sket i det. Istället tänkte vi gå till Jean-Paul Gaultiers visning som var senare på kvällen.

Så vi åkte in till stan och satte oss på Starbucks. När jag hade beställt och väntade på att få mina saker så kom en man fram och frågade mig om jag var från New york.. Han hörde när jag pratade engelska med mannen i kassan så det var nog därför. Jag sa att jag inte var det utan från Sverige och vi började prata lite. Då ser jag att han hade en bricka där det står att han är fotograf och jag ser att han precis varit på Viktor & Rolf-visningen. Han berättar att han jobbar för New York Times och fotograferar på modeveckan här. Sen gick vi tillbaka och satte oss och vi träffade hans två assistenter som också följer med in på visningarna. Den ena tjejen är bara 19 år och också fotograf med honom för New York Times och den andra tjejen är tysk och dom bara lärde känna varandra häromdagen och nu hjälper hon dom på visningarna. Dom sa att dom ska försöka fixa in mig och Madde på någon utav visningarna och jag hoppas verkligen det funkar!

Efter dom gick satt vi kvar lite till och bestämde oss sedan för att åka in till Jean-Paul Gaultier-visningen. När vi kommer dit ser vi att det är en massa demonstranter som har blockerat hela vägen. Han har mycket päls i sina visniningar så det var nog det dom stod och skrek åt.

När jag och Madde står där så bara får hon syn på dom två tjejerna igen och dom hade tydligen inte fått komma in på visningen för att dom hade förbjudit folk från New York Times att komma in alls på visningen.. Dom tror det beror på att någon på tidningen kan ha skrivit en dålig recension om honom och att han inte tillåter folk från den tidningen komma in mer på hans visningar! Vi satte oss på ett café med dom ett tag och det kom in andra "modemänniskor". Några kvinnor som jobbade på Cosmopolitan i Italien och sen en väldigt konstigt man, haha. Han heter James har jag för mig och kommer från USA. Han är känd för att ha dom mest galna modekläder och det enda han gör är att gå runt på visningar.. Jag kommer ihåg honom från någon modedokumentär jag sett, men har totalt glömt vad han heter! Jag och Madde tog kort med honom.. Det är han med den konstiga hatten, haha.

Sedan gick vi vidare och träffade några andra vänner. Vi gick till en pub som heter Banana bar och hade jätterolig inredning. Tydligen så var det en gaybar!
Sen så åkte jag och Madde hem, och det var vår långa dag :)









Christian Dior fall 2010 RTW

Idag var som sagt Christian Diors visning. Jag tyckte väldigt mycket om den! Kollektionen innehöll väldigt olika sorters plagg tycker jag, men jag gillade mest dom romantiska ljusa färgerna. Det gör jag i och för sig alltid, och många utav klänningarna skulle jag gärna vilja ha nu till sommaren!

John Galliono. Mannen bakom mästerverken!


5 mars 2010

Idag åkte jag, Michaela och Bianca (en tjej från klassen) in till Tuileries där några utav visningarna hålls i tält. Vi åkte in för att Christian Diors visning skulle visas runt den tiden och ville se lite hur det var utanför. Jag har aldrig sett så många "fashionable" människor i Paris förut! Alla var riktigt fint uppklädda, inte bara vid tälten utan även sen när vi gick runt på gatorna runtomkring och i affärerna. Väldigt roligt att se faktiskt, för fastän parisarna är kända för sitt mode blev jag väldigt förvånad när jag kom hit. Jag tycker inte att man ofta ser folk som är fint klädda alls.. Men jag kanske bara är bortskämd med alla modemedvetna svenskar? ;). Jag har faktiskt hört av flera människor här att dom tycker att svenskar alltid är fint klädda och att alla går runt och ser ut som modeller på gatorna. Trevligt att höra :).

 

Back to my story.. Vi gick in i ett av tältet och kollade lite, men det var inget intressant precis. Så vi gick ut istället och satte oss på en bänk. Tuileries är en jättefin trädgård, och speciellt dagar som denna när det var så fint väder! Efter ett tag fick vi gå tillbaka till skolan för jag hade lektion kl 16.30 - 19.30 idag.. Segt.
En kille i min klass hade ett riktigt fint Hermés-armband som jag försökte sno :P vill också ha ett!

 

 


Balmain fall 2010 RTW

Man kan säga att modeveckan drog igång på riktigt idag. Igår var det bara några få visningar och mindre kända märken. Idag var både Balenciaga och Balmains visningar. Balenciagas visning tycker jag var helt katastrof, inte alls min smak. Inte ens värt att lägga upp några kort..

Balmain tycker jag hade några fina klänningar och jackor. Jag gillar verkligen mönstren på kläderna, ser väldigt gammaldags ut. Tyvärr tycker jag dom har haft lite samma kläder i över ett år nu, och en klänning känner jag igen så mycket att jag är säker på att jag redan sett den. Har valt ut dom jag tycker är finast i alla fall!


Flopp

Som sagt gick vi till en fest igår som skulle vara för Alexander McQueen.. Kan säga att det inte alls var vad vi förväntat oss! Det var över 700 personer som hade bekräftat på Facebook igår att dom skulle komma, så vi trodde att det skulle vara jättemycket folk och tänkte därför gå tidigt så vi kom in.

Först gick vi till Cary och lämnade våra saker för att vi sov där och hade skola dagen därpå. Efter det gick vi hem till två svenska killar i Maddes klass. Dom hade en helt underbart fin lägenhet som ligger precis vid Louvren. Skulle gärna byta lägenhet med dom :P.

Sen gick vi till klubben.. Den låg på en liten innergata på Champs-elysées. Medan vi letade efter den kollade vi efter en lång kö, för vi tänkte att det säkert skulle vara mycket folk. Till slut hittar vi den, men det var ingen kö utanför precis.. Men inte blev vi insläppta för det. Vakterna och en tjej som jobbade där var så himla dryga och ville inte släppa in oss för att vi inte var på gästlistan. Det värsta var ändå när Cary sa "Please, I love Alexander McQueen" och tjejen som hade gästlistan ba "What matter does it make? It's not like you're going to see him here anyway". Alltså varför säger man nått sånt? Dom håller alltså i en fest till ära för honom och självklart fattar vi också att vi inte kommer se honom. Ganska svårt när han inte lever..

Vakten släppte i alla fall in oss efter det, men jag önskar nästan att han inte gjort det. Helt tomt var det och skitdålig musik. Det enda som hade med designern att göra var en vägg där dom visade hans modevisning. Efter en stund blev jag och Madde så uttråkade att vi köpte med oss mat och åkte hem till Cary. Det var den kvällens höjdpunkt! Haha


Kör en konstig min som vanligt :P


I killarnas lägenhet





German breakfast

Hej!
Skriver bara lite jättesnabbt nu.
Imorse åkte vi hem till en kompis för att Michaela ville göra en tysk frukost åt oss. Som tur var tjuvstartade jag och Madde med en pain au chocolat, för vi blev hungriga innan maten blev klar. Och det var mer som lunch för oss..

 

 

Nu måste jag springa! Vi ska iväg på en fest till ära av Alexander McQueen! Bye bye


Kommer du ha på dig träskor?

En av vårens stora trender kommer vara träskon. Jag ser det verkligen överallt.. Men en sak jag inte riktigt fattat är, tycker folk verkligen att det är snyggt? Jag skulle aldrig ta på mig ett par, inte ens om det var ett par Chanel. Varför jag säger Chanel är för att just dom hade med skorna på sin visning. Har sett några par på Zara också, och jag tycker verkligen det är jättefult!



På din fot i vår?

Orange Fizz

Haha, vet att jag ser ut som Mr Burns på bilden men ville bara visa mitt nya fina nagellack från Chanel. Det har en jättefin korall-färg (är det ett ord?) i verkligheten. Kommer bli en favorit i vår :)


Lekdags


Skyndade mig in till skolan förut för att träffa Zeina, en annan utbytesstudent från Holland. Vädret var skönt men inte alls så varmt som jag trodde. Det blev lite kallt i min skinnjacka ett tag..


 

Det här var vad vi gjorde på lektionen.. Kursen heter International organizational behaviour, och idag skulle vi göra "the perfect employee". Det var till ett visst företag som vi fick lite information om. Sen skulle man göra en gubbe med lera som symboliserade detta. Kan säga att min grupps gubbe var typ den fulaste.. Haha. Jag är inte så kreativ direkt.




Efter det gick jag till en datasal för att fixa mitt datakonto som jag inte öppnat än.. Hade stora problem innan jag insåg att deras tangentbord här är helt annorlunda mot våra. Kolla vart alla knapparna sitter! Och sen kan man inte bara trycka på siffrorna, utan man måste hålla in shift. Tog också ett tag att inse.. Jag lyckades till slut iaf :)

Let the sunshine in

Vilket underbart väder! Ska till skolan nu och hoppas verkligen det är så skönt som det ser ut. Solen skiner och himlen är blå :)


Fashion week!

Modeveckan startar imorgon! Fattar inte hur jag kunde glömma.. Tur att jag har Madde här som påminner mig :).
Vi kommer ju inte in på visningarna, men vi har tänkt hänga utanför i alla fall. För att spana in kändisar bland annat. Mobbat? Kanske det :p haha.

Kollade in schemat nu och ser att jag missar många av dom bästa visningarna för att jag har skola. Jävla skit!



Ville gå till Chanels visning, men ser att jag kommer missa den. Okej det spelar väl inte så stor roll för jag får ju ändå inte komma in och se.. Men ändå

1 mars 2010

Hej!

Måste börja med att säga att jag inte kan fatta att det redan är mars.. Helt sjukt!

Idag har jag varit i skolan hela dagen. Var riktigt segt att gå upp kl 7 nu när jag har vant mig vid att vara ledig.. Det resulterade i att jag var nära på att somna lite då och då på lektionerna haha. Vår lärare i International finance är verkligen jättetråkig. Jag gillar verkligen ämnet, men hon bara babblar på i tre timmar vilket gör att ingen orkar lyssna mer än fem min.

En annan irriterande sak är att mitt skolkort helt plötsligt har blivit avstängt. Jag kan komma in i skolan med det, men jag kan inte ladda på pengar eller betala i cafet. Och självklart kan varken vakterna eller tjejerna i receptionen engelska, så jag fattade inte riktigt allt.. Men jag tror det ska ha löst sig imorgon i alla fall haha. Mycket intressant.. :p

Har inget mer att skriva så jag slutar nu istället. Bye bye :)

RSS 2.0