Disney!

Det har varit en lång dag! Men rolig :)

Vi var på Disneyland hela dagen och det tar på krafterna kan jag säga. Jag var överexcited i början när vi kom dit och jag tycker alla byggnaderna och sånt var så himla fina. Men efter att ha åkt barnkarusellen Dumbo blev jag åksjuk och det var inte lika roligt längre haha.

Efter några timmar på Disneyland delade vi upp oss och några av oss åkte till outleten som jag varit tidigare på, för den ligger så nära.

Känner mig verkligen helt slut och orkar inte skriva mer.. Ska försöka skriva min presentation som jag har på måndag nu om jag orkar.


Paulo Coelho

Jag råkade vara lite föör tidig idag på flygplatsen (nästan 2 timmar, haha) så jag gick till en tidningsaffär och köpte en bok. Ni vet säkert sen tidigare att jag är ett stort fan av Paulo Coelho så när jag såg boken "The winner stands alone" var jag tvungen att köpa den. Jag trodde att jag hade läst alla hans böcker, men jag såg nu längst bak i boken att det finns några som jag inte läst. Fan va bra! haha.

Eftersom jag satt och vänta ett tag så hann jag börja läsa den och nu kan jag inte låta bli att fortsätta. Men jag ska försöka att bara läsa en stund och sen sova för imorgon blir det en lång dag.

Godnatt!


Quick update

Nu har jag inte skrivit här på ett tag och känner mig nästan skyldig att skriva haha.

Jag hade lektioner hela dagen och sedan åkte jag till flygplatsen för att möta upp min familj som är på besök hos mig :D är så himla glad över att dom är här! Imorgon ska vi åka till Disneyland och jag känner mig faktiskt excited. Jag har aldrig varit där så jag har stora förväntningar.. Ska kolla in vädret också. Hoppas på lika underbart väder som det varit dom senaste dagarna och inget regn!


Good morning sunshine

Hade sovmorgon idag men gick upp redan kl 9 för att det var så soligt. Min sista dröm imorse var riktigt konstig, lite därför jag inte kunde somna om också. Satte mig i köket och åt frukost med Micha, och där fastnade vi haha. Jag hade massa saker jag skulle hunnit med nu i morse, men så går det när man pratar för mycket :P.

Nu ska jag snart åka in till skolan och ha lektioner. Först min tråkiga onsdags-lektion och sen Histoire de la mode. Tyvärr måste jag säga att även den lektionen är ganska tråkig..
Senare på kvällen ska vi förhoppningsvis till baren i Marais som förra veckan, jag älskar den!

Väderrapporten har lovat 26 grader och sol idag, så jag hoppas den håller det!


Scary

Det är ingen nyhet att jag är lättskrämd, men går det för långt när jag till och med blir rädd av mig själv?? Haha.
Jag har precis lagt en ansiktsmask som är ljusgrön och tänkte ta roliga kort och lägga upp här.
Men alla korten såg så läskiga ut att jag var tvungen att radera dom från datorn.. Jag kanske borde gå en kurs där jag kommer över alla mina rädslor :P

To Inji

Jag lovade Inji att skriva ett inlägg, så nu ska jag göra det haha.

Har inte gjort så mkt idag.. hade ett litet prov i franska idag som gick bra. Vi skulle inte få tillbaka svaret redan idag, men hon hade redan rättat min och jag såg att jag fick 16,5 av 20 :D.
Efter det hade jag en lektion till bara.

Och nu är jag, Micha och Deborah hemma hos oss bara.. Vi ska in till skolan igen nu för Joseph har hip-hop lektion haha. Ska bli väldigt roligt att kolla på :P. Nu måste vi åka in för vi ska köpa chips som vi kan äta medan vi kollar.

By the way, jag har fått låna Deborahs Miu miu väska och det är jag överlycklig över. Tack!! :D

A girl can dream




Och bästa platsen att göra det på är netaporter.com  
Jag vill ha allt!

Såhär känner jag för mitt franskaprov just nu:


26 april 2010

Hejsan!
Sitter hemma nu och borde verkligen plugga till mitt prov imorgon, men det får vänta lite till.

Idag hade jag en lektion bara, den på eftermiddagen var inställt (thank god). Så jag och Joseph träffade Deborah och gick till Quatre temps en sväng. Först åt vi lunch och sen gick vi till Zara. Hittade en massa fint där idag! Ibland har man bara sån tur och hittar exakt det man vill ha.

Efter det var det tänkt att vi skulle till Joseph och träna på gymet dom har i byggnaden. Men Deborah kände sig lite dålig så vi gjorde aldrig det. Jag kan inte säga att jag blev ledsen över det precis, ville inte träna från första början haha. Istället åkte vi till Marc by Marc Jacobs och kollade lite. Sen gick vi till American Apparell som ligger precis bredvid. Det var så roligt för hon som jobbade i kassan var tydligen svensk, för när jag frågade henne om hon kunde engelska sa hon att hon kan engelska och även svenska för hon hade hört oss prata :P.

På väg hem gick vi in i en bokaffär där jag råkade se boken "The secret". Jag vet knappt vad den handlar om, men jag har hört så mycket bra om den att jag var tvungen att köpa den. Hemma brukar jag alltid ha minst en bok som jag läser och här har jag verkligen saknat det. Men jag ska verkligen försöka hålla mig från att läsa den idag och istället plugga till mitt franska-prov.


Yummy



Har precis gjort en ansiktsmask, målat naglarna (fransk manikyr i frankrike, haha), äter mitt favoritgodis och har ett Mad Men-maraton. Skön kväll!

Slumber party!

Igår på kvällen åkte jag hem till Deborah för att ha en liten myskväll. Efter en stund kom även Joseph och joinade oss. Hon bor på översta våningen och har precis upptäckt att man kan gå ut på taket och sitta där, så vi gjorde det! Det var så himla fint, kändes som en dröm. En stor terass så högt upp med hela Paris som utsikt. Vi satt där en stund och prata och åt lite gott. Sen gick vi in och hade en liten gymnastik-stund haha.
Joseph är så himla vig så vi tänkte jämföra lite.. Ni ser bilderna nedan när vi försöker gå ner i split alla tre. Jag är ju helt klart värst!! Haha.

Efter det kollade vi på Clueless. Jag hade inte sett den innan, men det är dom andras favorit film och jag kan hålla med dom. Den var riktigt rolig! Men halvvägs i filmen var jag nära på att somna (som vanligt). Så vi såg klart den i morse till frukosten istället :).

Idag tänkte jag och Deborah åka till söndagsmarknaden, men halvvägs dit när vi skulle byta metro var det tydligen något fel och dom sa massa felmeddelanden på franska men självklart fattade vi ingenting. Så vi bara satt kvar tills en som jobbar där kom och sa att alla var tvungna att gå ut. Och när vi väl går ut ser vi att dom spärrat av allt! Haha. Så vi åkte en sväng till Quatre temps istället.



Hahaha, smickrande bild!




Våra vänskapstatueringar haha


Raclette och fondue

Tänkte berätta lite om igår. Först träffade jag Joseph under dagen för att han behövde handla lite mat och sen satte vi oss i parken där han bor. Var tvungen att ta kort på det vi köpte, för det är så typiskt oss. Tänk att vi precis hade ätit McDonalds när vi köper det här:


Kolla chips-smaken. Så jävla äcklig!! Haha. Och jag hade precis ätit en cheeseburgare :P

Efter det åkte jag hem en snabbis och träffade Michaela. Vi åkte tillsammans in till stan och träffade några andra kompisar för att äta raclette och fondue. Det är båda smält ost, men man äter dom på olika sätt. Vi brukar alltid äta det i Schweiz när jag är där, så jag har verkligen sett fram emot det! Och alla var jättenöjda med sin mat, hit kommer jag komma tillbaka fler gånger!




Idag blir det nog bara plugg inför provet på tisdag.. Det är jättevarmt ute så jag får se om jag lyckas hålla mig hemma.

Marais

Efter att ha vilat en stund åkte jag och Micha in till Marais med några kompisar från skolan. Dom tog oss till en bar dom brukar gå till som var så himla häftig! Dom som jobbade där var för en gång skull trevliga (surprise!) och stället hade så grym inredning. Allt såg gammalt och slitet ut och vi hade hela övervåningen för oss själva större delen av tiden. Det är alltid så mycket folk överallt annars så man uppskattar verkligen att kunna ha lite space runt omkring sig, haha.

Vi satt där i några timmar och drack goda drinkar och bara pratade. Det var en riktigt lyckad kväll! När vi skulle hem fick vi promenera en bit för att metron är avstängd på vissa sträckor på kvällen. Det fick mig att inse att jag måste börja promenera mycket mer här, jag vet knappt vart ställena ligger om jag inte får ta metron haha. Fastän vi bara gick två hållplatser hade jag aldrig hittat om jag var själv.

Jag och Micha åkte inte hem, utan till studentboendet vid skolan istället och sov där. Hon hade fått nycklarna till ett rum av en tjej som är hemma i Finland nu under lovet, så vi slapp ta bussen utan sov där tillsammans istället.
Vi sov ut och kom hem för några timmar sen. Jag gick direkt och la mig i sängen och kollade på en massa serier jag missat, och jag har inga planer på att gå upp på ett tag.
Måste njuta av att jag är ledig ;)




Change of plans

Vi gick runt ett bra tag idag utan att hitta gatan där utställningen skulle vara, så vi gav upp! Jag har aldrig varit bra på att läsa kartor och tyvärr var inte Zeina heller det :P haha.

Så vi bestämde oss istället för att gå till Louvre eftersom hon inte varit där än. Det var kanske min femte gång där så det var riktigt tråkigt för mig.. Skoj att jag måste dit nästa vecka igen. Det var fullt med människor också och det gjorde det ännu värre. Jag känner mig lite trött idag och det värsta jag vet då är att vara på ställen fulla med människor som irriterar en.

Efter ett tag där så åkte jag hem och nu sitter jag bara och tar det lugnt. Snart ska vi åka in till Marais och träffa några kompisar från skolan.


Pyramiden blir tvättad :p


21 april 2010

Nu ska jag åka in till stan och träffa Zeina! Vi ska gå på en Marilyn Monroe-utställning och sen bara vara ute i solen.
Ha en bra dag!


Jävla vulkan.

Jag trodde hela tiden att det skulle lösa sig, men det gjorde det inte. Varken Inji eller Maja kommer till mig den här veckan :(. Nu hoppas jag inte att flygen börjar flyga som vanligt för då känns det bara onödigt att dom inte kom.

Men jag deppar inte över det, förhoppningsvis kan pappa och dom komma nästa vecka. Och Inji kommer till mig efter min sista tenta i Juni och stannar några dagar här. Sen åker jag och hon på äventyr i några dagar till en hemlig destination, haha.

Parc des Buttes Chaumont

Vad tror ni vi gjorde idag om inte hängde i en annan park? Haha. Det är ju så fint väder dom här dagarna, så vi tänkte vara i olika parker varje dag.. Den här vi var i idag låg ganska långt ut i öster, så det tog ett tag att komma dit. Men det var det värt! Så himla stor och full med skog och gräsplättar.
Efter att suttit där ett tag tog vi en promenad på vägen till metron och såg så mycket fint!

Jag och Madde hade gått förbi ett område som heter Sebastopol en gång tidigare och sett en massa affärer som var stängda, så vi bestämde oss för att åka dit. Men det ångrade vi verkligen.. Jag har hört att det är hor-området, men trodde inte det fanns så många! Det var riktigt obehagligt att gå där då det var fullt med massa horor i 50-års åldern som såg riktigt skabbiga ut. Vi hann gå in i några affärer och jag hittade ett fint armband som jag kan visa senare, och Sephora!

Eftersom vi inte ville stanna kvar där så åkte vi till Chatelet och kolla lite i butiker där. Men det blev kallt så jag och Micha åkte hem.. Nu tror jag att jag ska plugga lite faktiskt.
Får se om jag orkar ;)


this is it.

Kände för att kolla på en film nu under kvällen och såg att jag hade This is it på datorn och hade inte sett den än, så det blev den.

Självklart tycker jag den var riktigt bra och satt och sjöng med hela filmen, haha. Min favoritlåt är They don't care about us och det var den som jag tycker dom gjorde bäst i filmen, så himla grymma effekter!

Men jag tycker man ser tydligt på honom att han var sjuk. Jag tycker han ser så vek ut och var väldigt ringrostig på dansen.. Däremot lät rösten helt perfekt tycker jag och han var så gullig mot sina dansare (som var riktigt duktiga by the way)! Kan tänka mig att han var en bra artist att jobba för.



They don't care about us!

19 april 2010

Först måste jag få klaga lite.. Injis plan imorgon blev inställt igen. Så vi får se om det blir av alls, eller när.. Det är så himla tröttsamt!! Hoppas det löser sig till på onsdag i alla fall så att hon och Maja kanske kan komma tillsammans. Chansen är ju inte så stor egentligen, men jag har bara så mycket hopp inom mig.

Nog klagat.. Idag har det varit underbart väder igen, runt 20 grader skulle jag gissa på om inte mer. Så jag, Micha och Joseph åkte in till Marais (judekvarteret) och promenerade runt lite. Sen kom Debbie och hennes syster och joinade oss för en falafel på "världens bästa falafel-ställe" (enligt dom själva). Den var god, men jag har faktiskt ätit bättre.

Sen tog vi en skön promenad längs med Seine till Jardin des plants (tror jag det hette, kommer inte ihåg exakt). På vägen såg vi folk ligga i bikini och sola! Blev chockad när jag kom fram för att det var så fint där, det finns så många fina ställen man aldrig går till.
Madde, Helena, Julia och Jennifer mötte också upp oss där efter en stund och vi satt i solen i några timmar. Jag fick till och med lite färg i ansiktet! :D

Efter det tog vi en liten rundtur i Quatre Temps där jag köpte lite på HM och sen tog vi bussen hem. Ännu en underbar dag!


God morgon!

Sitter och äter frukost nu :). Inji skulle ha kommit idag men kunde inte pga den jävla vulkanen. Men hon blev ombokad till imorgon så jag tycker alla ska hålla tummarna för att det kommer gå att flyga imorgon.

Micha ville klippa sitt hår lite och sa att jag får göra det, så jag ska göra det snart. Får se hur det går, haha. Efter det ska vi träffa debi och hennes syster i Marais och kolla lite i vintage affärer :P

Ha en bra dag!


Summer is here!!

Eller det känns som det i alla fall! Det var soligt och varmt hela dagen idag. Och vad passar inte bättre då än att ha en liten (?) picknick i Champs de Mars, parken vid Eiffeltornet. Det blev ganska många från skolan som kom och till slut kändes det som en liten flyktingförläggning haha.

Men det var skönt och ligga där i några timmar. Tyvärr fick jag ingen färg i ansiktet som jag ville, men det kommer nog snart ;).
Efter det tog vi en lång promenad hela vägen till Saint-Michel. Det var så mysigt och jag älskar Paris så himla mycket! Det var såhär jag föreställde mig att våren skulle vara här.

Det blev många bilder idag så ni får ett litet bildregn :)


Gårdagens glada händelse

Ligger fortfarande i sängen, är för lat för att gå upp. Så jag tänkte berätta vad som hände igår och som gjorde mig glad :P det är lite löjligt.

Jag och Michaela var på väg hem på kvällen och klockan var runt 20. Från ingenstans kom jag på att jag ville ha en baguett, men allt var ju såklart stängt. Vi kollade runt lite i stan och sen när vi kom fram till La defense. Men allt var ju självklart stängt, på grund av att klockan var mycket och för att det var lördag. Så till slut ger jag upp hoppet och vi tar bussen hem. Blev irriterad över att jag är i Paris och inte kan få tag på en baguett!! haha

När vi kom fram hem så var kl nästan 21 så jag tänkte att vårat bageri hemma måste vara stängt sen länge sen, men vi går dit i alla fall för att kolla. Och vad ser jag då om inte en kvinna komma ut med en baguett i handen?? Jag blir överlycklig, men ser sen att kvinnan där inne låser dörren. Men jag knackade ändå på rutan och hon skrattar lite åt mig och låter oss komma in. Jag sa att jag ville ha en baguett och hon gick in och hämtade mig 2 baguetter och sa att vi får dom för att dom ändå stänger. Sen skrattade hon åt hur glad jag blev :P

Dagens slutsats: Det finns snälla människor i Paris!

Backup

Vi hade en väldigt rolig kväll igår! Jag och Michaela åkte hem till Debbie först innan vi gick ut och satt där en stund och pratade. Joseph joinade oss efter ett tag också. Sen åkte vi allihopa in till klubben Backup. Första gången vi var där och det var riktigt bra! Äntligen "vanlig" musik som jag känner igen och inte en massa konstig electro-musik. Ska verkligen gå tillbaka dit igen :P. Men det kändes lite som gothia-diskona man var på när man var liten haha.

Sen gick vi hem till Debbie och sov där, vaknade runt kl 14 idag. Har inte sovit så länge sen jag kom hit faktiskt :s trodde jag såg fel när jag såg vad klockan var. Det var helt underbart väder i alla fall så vi åkte in till Saint-German och promenerade runt lite. Tog oss en strawberry frappucino, köpte jordgubbar och satte oss sen i Jardin de Luxembourg. Så himla skönt nu när det är fint väder och det är fullt med folk ute.


Gårdagens gäng :P


Idag under promenaden, kolla killarna där uppe




våra mosade jordgubbar



Alice au pays des merveilles

Har inte känt för att blogga på ett tag, men jag ska försöka börja igen.

Igår kväll var jag, Michaela och Kasia och såg Alice i underlandet i 3D. Det var den första 3D-filmen jag sett och jag tycker det var häftigt men lite jobbigt ibland. Jag var sömnig så jag var nära på att somna några gånger och glasögonen gjorde ont på min näsa haha.

Men filmen var i alla fall helt underbar! Älskar den röda och vita drottningen, och självklart Johnny Depp. Han är alltid lika härligt konstig i sina filmer.
Jag kommer nog gå och se den här filmen igen :P



Lovely picture.. hahaha

Mys

 

Sitter och har det lite skönt nu innan jag ska sova. Dricker vaniljte och kollar i Vogue april. Har köpt en för varje månad som jag ska spara och ta med mig hem. En vacker dag ska jag kunna läsa och förstå allt på franska också, haha.


Annars har det varit en ganska lugn dag och inte mycket har hänt. Hade två lektioner, på finans-kursen fick jag tillbaka provet vi gjorde för någon vecka sedan. 11,2 av 20 är inte direkt bra men jag trodde jag skulle kugga den och jag hade inte pluggat, så jag är ganska nöjd ändå.

 

 


Gårdagen

Orkade inte skriva något igår, så tänkte berätta lite nu och lägga upp bilder istället.

Hade min presentation i skolan och sedan hade vi liten picknick i parken igen. Senare på kvällen hade Deborah gjort en god middag till oss allihopa, och efter det gick vi till Showcase.


Picknick

Kom hem från en jätteskön dag!
Det var soligt och varmt ute idag, det enda som är lite irriterande här i Paris är att det blåser så mycket.

Jag mötte upp Michaela och Magdalena i skolan och förberedde lite inför presentationen imorgon. Sen gick jag och Micha till köpcentret. Jag köpte en svart klänning från the Garden collection som nog kommer få invigas imorgon, och en kjol. Sen köpte vi med oss Mc Donalds och gick till parken vid Pythagore där Joseph och några andra från skolan satt. Det var så himla skönt att ha årets första lilla picknick. Men jag vet inte riktigt om det kan kallas picknick med Mc Donalds :p.

Efter det hade jag Historie de la mode-kursen. Det var intressant, eller jag vet att det skulle vara intressant om jag fattade vad läraren sa, haha. Ungefär 10% av det hon sa fattade jag, så det blev lite tråkigt ibland.. Men jag tror det kommer vara bra för mig för jag känner redan nu att jag har lärt mig en massa franska och ännu mer när jag tvingas lyssna på det hela tiden och försöka förstå.

Nu ska jag öva på vad jag ska säga imorgon på presentationen. Hoppas ni haft en bra dag!



Hela huset skakar

Jag vet inte vad dom håller på med, men det känns som att det är en jordbävning här inne. Ända sen kl 8 har några byggarbetare hållit på här. Just nu känns det som att dom ska flytta hela huset haha.

Nu har jag ätit frukost och ska iväg till skolan. Först ska jag träffa min grupp och fixa presentationen som vi har imorgon, och efter det börjar min kurs Histoire de la mode!! Ska bli så himla roligt :D. Och fint väder är det ute idag också, äntligen!


Montmartre och ost/vin-kväll

Idag har varit en lång dag!

Hade först två lektioner under dagen och efter det åkte jag och Deborah till Montmartre. Det är det mysiga området där Sacre coeur ligger i, men det finns så mycket annat att se där. Egentligen skulle vi följa med skolan dit med en guide, men vi hittade dom aldrig haha. Men jag tror vi hade det roligare än dom :). Det var i alla fall väldigt mysigt och roligt att gå runt där med henne. Måste bli bättre på att ta kort bara!

Efter det kom jag hem och hann bara vara hemma i fem minuter innan jag gick ut igen. Jag, Michaela och Alejandra åkte hem till två tjejer från skolan och hade en liten ost och vin kväll. Det var jätteroligt och vi satt och pratade i flera timmar.



Vi försökte vara lite roliga med kaninen, men det ser mer ut som en fjortisbild i bakgrunden :P

7 april 2010

Fick tillbaka proven idag, och jag fick 19 av 20!

Sen måste jag bara berätta om en rolig sak som hände på lektionen. Jag sa ju att den här läraren var den värsta och idag kastade hon ut två tjejer som pratade. Jag hörde inte ens att dom pratade och dom var knappast dom ända, men hon har varit på dom tidigare. Så idag sa hon antingen går jag eller ni ut, haha för att dom pratade. Och läraren började packa ihop sina saker för att gå som en liten barnunge, och det enda jag kunde tänka var "snälla gå så jag slipper det här", men istället sa tjejerna att dom skulle gå och gick. Tycker det är så himla barnsligt av henne, antingen kastar hon ut dom eller inte. Varför hota med att hon ska gå?
Och hon kommer alltid 10-15 min försent till varje lektion och sen bara förväntar sig att alla ska vara glada över att ha suttit och väntat.

I alla fall, efter skolan träffade jag Joseph och vi åkte in till Tuileries och kollade runt i lite affärer. Det enda jag köpte var Goji-bär från ett litet fruktstånd. Dom ska vara väldigt bra för hälsan och fyllda med vitaminer. Så nu får jag se om jag känner någon skillnad efter ett tag :)





Lektion!

Nu ska jag iväg till min tråkiga onsdags-lektion. Vi ska få tillbaka provet vi gjorde förra veckan, en rolig sak i alla fall. Vädret ser lite grått ut, men jag tror det är ganska varmt. Eller hoppas kanske man ska säga :p


Mitt hår börjar bli väldigt långt :D

Brida

"Jag kan avstå från magin för hennes skull", tänkte han ett ögonblick innan han insåg hur galet det var.
Det var inte den sortens avstående som kärleken behövde.
Den verkliga kärleken lät var och en följa sin egen väg - i förvissningen om att vägen aldrig skulle skilja dem åt.


Jag älskar Pauol Coelhos böcker. Om ni inte läst dom än - läs alla.

Avatar

Jag vet att jag är hundra år efter, men jag bestämde mig för att äntligen se Avatar ikväll. Jag gör säkert inte filmen rättvisa genom att se den på en halvsuddig sida på internet, men det är allt jag har nu haha. Jag har precis kollat klart på en timma av filmen och tänkte se resten imorgon. Jag blir oftast rastlös av att kolla på en hel film, så jag brukar kolla på halva i taget.

Än så länge tycker jag den verkar bra, men är bara förvånad över en sak. Alla säger att den är så himla vacker och att dom vill bo i Pandora eller vad låtsaslandet heter, men det är ingen som nämnt hur LÄSKIG den faktiskt är. Jag vet att jag är lättskrämd i vanliga fall, men det här är ju skitäckligt. Alla djuren som attackerar honom bland annat. Nästan i klass med en skräckfilm ju! Jag är glad över att jag inte såg den i 3D, hade säkert pissat ner mig.

Och en annan sak.. Jag kunde inte hålla mig från att skratta när dom pratar på deras avatar-språk. Det låter ju jättefult.

Okej jag säger imorgon om jag tycker den är så bra som alla andra har sagt. To be continued..



Gooodis

 

Fick ett sms av Joseph idag när jag var i skolan som sa att dom hade ett litet bord där dom sålde lösgodis i skolan och att jag borde gå dit. Jag har berättat för honom om vårt lösgodis i Sverige och han tänkte att det här var samma sak. Och det var det :P. Fattar ni då hur mycket jag tjatar hål på folk om vårt lösgodis och chips i Sverige? Haha.

Nu ska jag äta mitt godis och försöka skriva min del på arbete som jag skjutit upp på ett bra tag nu.. Hoppas jag får klart det idag!

Moviestars

På franskalektionen idag fick vi testa på att vara filmstjärnor! Haha okej, jag ska inte överdriva.. Men vi blev filmade medan vi hade en liten dialog på franska som vi själva fått skriva. Jättekorta och ganska löjligt konversationer, typ jag ska gå och köpa bröd på bageriet.

Men det var faktiskt väldigt roligt! Så roligt att jag inte kunde sluta skratta när jag och Kasia skulle börja med vår del. :P. Efter alla hade spelat in fick vi kolla på det allihopa, och det var riktigt roligt. Jag tror vi kommer göra det igen, för läraren sa att det är bra för oss att öva såhär och att vi får göra det lite oftare.

Jag fick även ta film-filen efteråt, men den ska jag inte visa för någon! :P


Jan och Emelie in action :P

Plugg hos Debbie

Åh det är så skönt väder idag!! Blev helt överlycklig när jag kom ut idag och var tvungen att ta av mig jackan för att det var för varmt. Och imorgon ska det bli ännu bättre väder :)

Idag åkte jag hem till Debbie, en svensk tjej som jag pluggar med här. Hon bor i en jättefin lägenhet med sin pojkvän. Det var så mysigt där! Vi satt i alla fall och började med ett arbete som vi ska skriva till nästa vecka. Trodde först det skulle bli lite jobbigt att komma på ämne och så, men det löste sig ganska enkelt och nu har vi något intressant att skriva om.
Mitt enda problem är en sak jag måste skriva till ett annat arbete som är så himla tråkigt! Men jag har precis ätit mat så jag hade tänkt sätta igång och skriva det nu, hur tråkigt det än är..

Tog några bilder på väg hem så ni får se hur fint det var ute :)



Nu räcker det

Okej nu hoppas jag på det här och att det fortsätter.. Är så trött på regn och blåst! Visste inte att det skulle regna såhär ofta i Paris. Nu vill jag ha sommar :)


4 april 2010

Igår var vi på påskmiddag hos Julia och Therese i deras lägenhet. Det var lätt den finaste lägenheten jag sett sen jag kom till Paris! Dom hade lagat lite svensk mat och jag provade till och med sill. Jag tror jag har testat det en gång tidigare, men tyckte inte om det då. Men igår smakade jag och det var gott (surprise!)

Efter det så följde jag och Helena med Madde och Jennifer till deras lägenhet och sov där. Vaknade utvilade i morse och åt en god frukost. Det var fint väder så vi gick ut på en promenad, som tyvärr inte varade så länge. Det började regna först och sedan hagla (skithårt!) så vi satte oss på ett cafe. Och efter det åkte vi alla bara hem istället.


Haha nästan alla hade blommiga klänningar för att se påskiga ut




Dagens underbara väder!

Glad påsk!



Glad påsk allihopa! För mig känns det inte alls som påsk faktiskt.. Det beror på att jag alltid firar med min familj, och eftersom att jag inte är hemma nu så kan jag ju inte göra det. Så för mig är det som vilken lördag som helst. Känns tråkigt att jag missar det. Men jag köpte mig själv lite påskägg i alla fall :P haha.

Långfredag

Har precis kollat på halva "Le fabuleux destin d'Amelie Poulain" och jag tycker den är riktigt bra. Brukar inte gilla Audrey Tautou alls i vanliga fall, men här tycker jag hon var bra. Tyvärr så hinner jag inte se klart hela filmen för jag måste gå upp och göra mig redo till skolan. I Sverige har man ju alltid ledigt på långfredag, men inte här. Jag har en lektion till kl 19.30 ikväll och sedan en lektion imorgon bitti från 9.30. Helt sjukt!


Latmask

Tror ni det blev något hårfärgande eller? Nej, jag orkade inte. Ligger istället i sängen med min stora godisburk (hur många dagar tror ni det tar mig att äta den?) och nya Vogue som jag köpte idag. Funderar på att ta igen alla avsnitt jag missat på Gossip Girl, Desperate, Greys och HIMYM. Har inte haft tid att kolla på mina kära serier på ett tag :P


Chinatown

Började dagen med att försova mig (första gången!) och rusade upp ur sängen. Slängde på mig kläder och var utanför dörren på fem minuter. Stressade som en idiot för att hinna, och kom inte så väldigt försent. Men det var inte ett roligt sätt att starta dagen på.. Hann inte ens äta frukost och jag fungerar typ inte om jag inte äter det.

Hade i alla fall två lektioner idag och efter det åkte jag, Joseph och Kasia till "Chinatown". Det var en riktig besvikelse faktiskt. Jag trodde att det skulle vara en gata full med kinesiska affärer och matställen, men det var mer utspritt och inget roligt.

Nu har jag precis lagat mat och tror jag ska gå och färga håret :)


Jag och Jan!


Kinesaffärerna

RSS 2.0