Francais

Idag hade jag mitt prov i franska och det kändes väldigt bra. Det var inte ett svårt prov och jag behöver inte många poäng för att klara det. Väldigt skönt att ha ett prov mindre. Har bara två kvar nu..

Men veckan kommer bli väldigt rolig och speciellt helgen, så jag ser fram emot det. Och sen är det London!! :D

Marais

Nu ska jag in till Marais och träffa Madde och några andra. Vädret är riktigt grått, men jag känner mig på bra humör!
Pratade precis med Inji på Skype i någon timme också och planerade lite inför när hon ska komma.. Det kommer bli väldigt intensiva dagar haha. Vill självklart hinna med så mycket som möjligt :)

29 maj 2010

Godmorgon!

Ligger fortfarande i sängen, så jag tänkte berätta lite kort om igår. Egentligen hade vi tänkt åka till eiffeltornet kl 00 inatt och ha picknick till solen gick upp, men eftersom det var dåligt väder kände vi inte för det. Men jag såg att dom andra gjorde det i alla fall :P det var säkert jättefint.

Istället för att göra det åkte jag och Micha hem till Madde och Julia framåt kvällen och var där i några timmar. Dom har en riktigt fin lägenhet i Montmartre. Det var så mysigt att bara sitta där och prata! Vi åt en god kladdkaka som dom bakat med jordgubbar och vaniljpudding. Blir sugen på det nu när jag skriver :P.

Idag ska jag nog möta upp Madde och dom och åka till Marais. Får se om jag hinner med något annat idag också, har fortfarande några saker som jag vill se innan jag åker härifrån (jagvillinteåka!!).
På kvällen ska jag nog försöka plugga litegranna för jag har franskaprov imorgon bitti.


Irriterad!!

Jag tog en massa kort igår på vår avskedsmiddag, och precis innan vi skulle dra hemifrån så ser jag att alla korten är raderade. Jag fattar ingenting och är väldigt irriterad!! Det enda som finns på den är några kort vi tog på väg ut :S.

Vi hade i alla fall en väldigt trevlig kväll och det var roligt att se alla igen!


Godmorgon!

Nu sitter jag och pluggar lite granna och äter frukost.. Blev inget plugg igar kväll :P.
Provet är kl 14 idag sa jag har fortfarande lite tid pa mig.
Efter det ska jag nog bara sitta ute ett tag och njuta av att solen verkar vara tillbaka. Hoppas att det är varmt ute bara..
Senare ikväll har Michaela ordnat en avskedsmiddag hemma hos oss, sa en massa kompisar ska komma. Ska bli riktigt roligt!

Off I go!

Har gjort allt jag skulle göra idag så det känns bra.. Kanske blev lite för mycket städande och mindre plugg, men jag ska försöka plugga lite mer senare ikväll och så har jag imorgon under dagen på mig också. Det löser sig nog :).
Nu ska jag iväg till en kompis!


Linne som jag köpte igår efter provet


Ett litet eiffeltorn köpte jag också till mitt armband :) tack Aralia som hittade Thomas Sabo här i Paris!
Vad tycker ni om min biceps förresten?
;)

27 maj 2010

Hejsan!

Idag ska bli en produktiv dag hade jag tänkt.. ska precis börja städa lägenheten nu och efter det plugga. Det ser verkligen ut som ett bombnedslag här för vi har inte städat på länge. Sen hade jag tänkt tvätta sänglakanen och kläder också. Inte mycket kvar nu så jag får börja röja undan lite i taget.

Igår hade jag en tenta och det känns väldigt skönt att vara klar med den. Tror det gick bra! Så nu har jag skrivit tre tentor och har fyra kvar.. nice haha.
Efter tentan åkte jag in till stan och belönade mig själv med lite shopping :) kan visa senare idag vad jag köpte.

Annars har vädret gått från 30 grader och sol till kallt och regnigt.. Lite tråkigt är det, men mycket enklare att plugga så jag ska väl inte klaga. Hoppas bara det blir finare väder till helgen och nästa vecka då Inji kommer. Det kommer bli så himla roligt!!!

I'm alive!

Känner att jag får skriva något snabbt här för att bevisa att jag fortfarande lever haha. Vädret har varit jättefint den senaste veckan och jag har äntligen fått färg i ansiktet! Men tyvärr så har jag ganska mycket i skolan nu (två prov den här veckan, och fler senare). Men eftersom det är så fint väder och mina sista veckor här så går det väldigt segt med att plugga.. Jag behöver ju bara klara tentorna och får inget betyg, så jag försöker satsa på att inte plugga för mycket haha.

Hade tänkt gå och köpa frukost nu och sen plugga ett par timmar. Efter det kan jag nog belöna mig själv med att gå ut i solen och hitta på något! ;)

Chocolat blanc



Såhär ser jag ut just nu :p. Köpte en ansiktsmask idag som luktar vit choklad och tänkte att det lät gott. Men efter bara fem minuter med den i ansiktet börjar jag må illa utav lukten.
Får stå ut i en kvart till.. fyfan.

Ny favoritaffär!

Var inne och shoppade på New look idag igen :) och denna gången hittade jag lite söta kläder. Köpte två toppar och ett par miltärgröna byxor. Tog inte kort på det, men om jag känner mig själv rätt kommer jag ta på mig nått imorgon haha. Måste bli bättre på att ta kort igen också, har inte gjort det på länge nu.

Efter New look gick jag in i en liten affär jag inte sett innan, som heter Oysho. Det var som att komma in i himmelriket för mig. Det var fullt med massa fina bikinisar och sommarkläder. Tycker det är roligt att köpa bikini här så jag inte har samma HM-bikini som alla andra på stranden som vanligt haha. Jag var tvungen att lägga band på mig och bara köpa en bikini och ett par shorts. Annars hade jag nog fått med mig hela affären. (Hit ska vi gå Inji, du kommer älska det!)


Istället för att välja samma över- och underdel valde jag olika så det blir lite roligare :p


Dom här är så tunna och fina i verkligheten. Älskar dom!

Första tentan skriven

Ja, då har mina tentor börjat. Skrev den första idag och hade knappt pluggat.. Inte så smart kanske men jag är så himla trött på den kursen! Skönt att den är över, hoppas jag klarar tentan bara :).

Efter skolan åkte jag till Les Halles och shoppade. Skriver lite senare, då kan jag visa upp det jag köpte också. Hoppas ni har lika skönt väder i Sverige idag. Sommar!!

18 maj 2010

Så var första presentationen över.. Jag och Debbie hade den idag, men den gick tyvärr inte så bra. Hoppas på att vi får ett okej betyg ändå. Efter det åkte vi hit och gjorde en stor och väldigt god fruktsallad. Nu ligger hon här bredvid mig och sover så sött så jag ska inte skriva mer..

Jag skriver nog imorgon efter tentan. Hoppas verkligen den går bra! Det är nog den jag är mest rädd för.

I'm a survivor!!

Haha jag överlevde dagen, tack och lov. Men det var lätt en av dom tråkigaste dagarna jag haft på länge..

Jag och Debbie har precis gjort klart vår presentation till imorgon och den kommer bli så himla grym! Och rolig också för den delen :p hoppas vi inte blir för oseriösa bara. Väldigt stor risk för det haha.
Imorgon kommer bli en bra dag!


Kolla vad fint kläderna hänger på tork i badrummet :) hahaha


17 maj 2010

Nu springer jag iväg till skolan.. Har lektion från 9.30 till 19.30 idag. Är inte det olagligt att ha så mycket skola?? Aja, hoppas jag överlever :P haha. Ha en bra dag!

16 maj 2010

Gårdagen var väldigt bra. Idag blir nog inte lika bra.. måste verkligen komma igång med pluggandet och ska även träffa Debbie för att förbereda vår grymma presentation haha. Ska bli roligt att träffa henne iaf :).

Så nu får vi hålla tummarna att jag har tillräckligt mycket självkontroll för att faktiskt plugga idag och inte hitta på nått roligt! :p

15 maj 2010

Idag kom jag upp ur sängen mycket tidigare och ska precis gå ut! Haha äntligen efter några dagar inomhus :P. Det verkar vara fint väder ute idag också. Ha en bra dag, det ska jag :p


Fight club

Dagen har spenderats med att handla mat, städa i huset, plugga till mitt prov, kolla på tv etc.
Fick ganska mycket gjort med pluggandet, det känns skönt att kommit igång! Det är verkligen skillnad på svårighetsnivån här.. jag ska inte säga att allt är enkelt men det säger ganska mycket att jag börjar plugga till provet när det är knappt en vecka kvar. I Jönköping börjar vi nästan en månad i förväg. I och för sig så har jag ju varit på alla lektioner här och haft prov i mitten av terminen så jag vet ju vad det handlar om. I Jönköping går vi ju nästan aldrig på lektionerna så första gången vi lär oss kursen är under vårt tentaplugg :P.

Senare framåt kvällen satt jag och kollade på tv för första gången här. Dom dubbar tvn här och det var roligt att se Vänner med annorlunda röster prata franska. Roligast är hur dom uttalade Rachels namn som att hon var fransk haha.
Men jag blev snabbt uttråkad då jag inte fattade hälften av vad dom sa..

Så jag bestämde mig för att kolla på en annan random film jag har på datorn och det blev Fight club. Det var mindre slagsmål och mer psyko än jag förväntat mig.. Påminde mig nästan om en (väldigt) mindre läskig version av Saw. Även i den här filmen skrek dom Ruuun forrest ruuun haha. Helt okej film, men inget jag skulle rekommendera precis.


14 maj 2010

Godmorgon!!
Jag vaknade för en stund sedan och har bara legat och läst lite i sängen.. Njuter verkligen fullt ut av att få ligga kvar och bara ta det lugnt dom här dagarna.

Men nu får det räcka för jag ska försöka få något vettigt gjort idag i alla fall. Planen är att gå upp nu och göra lite sit-ups (skrattretande jag vet, men jag har insett att jag faktiskt får försöka göra någon träning här borta), äta frukost och sedan gå och köpa lite frukt och bröd. Hoppas mataffärerna och bageriet har öppet idag bara..

Sen ska jag faktiskt försöka börja plugga lite inför mina tentor. Har två nästa vecka och sen fortsätter det med tentor varje vecka tills skolan slutar. Är bara orolig inför en tenta nästa vecka, så den ska jag satsa på.
Senare ikväll ska jag nog möta upp Madde och några andra, ska bli roligt att träffa henne!


Life is like a box of chocolat

Latheten tog över och jag hamnade i sängen igen efter att ha gått upp en stund och lagat mat. Så jag kollade igenom mina filmer jag har på datorn och hittade Forrest Gump!

Jag hade ingen aning om vad den handlade om men det är bara en sån film som måste ha setts. Hade ingen aning att dom skulle skrika ruuunnn forrest ruuun hela tiden.. hahaha. Trodde att dom bara skulle säga det en gång. Och jag visste inte heller att halva filmen skulle vara Forrest springandes omkring.

Men det var ändå en bra film att kolla på, lite sorglig bara.


Ruuuuuunnnnnn

Latmask.

Jag ligger fortfarande i sängen.. Gick upp en snabbis tidigare för att äta frukost och vet inte riktigt hur jag hamnade i sängen igen haha. Vi har ledigt från skolan idag och resten av helgen så jag passar på att sova ut. Har kollat ikapp alla mina serier och läst bok. Men nu är det verkligen dags att gå upp och laga mat. Senare ikväll ska jag nog träffa några kompisar och åka till Marais.. Dags att rycka upp mig och gå upp ur sängen!

12 maj 2010

Igår på kvällen åkte vi till Neuilly för att kolla på lite uppträdanden. Det var elever från skolan som spelade teater, dansade och sjöng. Anledningen till varför vi var där var för att kolla på Joseph som är med i hiphop-gruppen. Teatern var katastrof och skittråkigt att kolla på.. har ingen aning vad den handlade om och skådespelarna var inte bra haha.

Josephs grupp var inte förrän sist, så det var ett långt väntande. Men verkligen värt det då dom var så himla grymma! Glömde ta kort för att jag filmade allting.


Jan och Lizzie i Neuilly före uppträdandet!


11 maj 2010

Hej hopp!
Känns som att jag knappt varit hemma dom senaste dagarna. Men det har varit så roligt att Aralia varit här! Hoppades på att vulkanaskan skulle stoppa henne från att åka hem, för den hade tydligen börjat igen, men tyvärr haha.

Idag efter skolan träffade jag dom för att gå runt lite i butiker. Gick till Marc Jacobs där jag äntligen hittade en t-shirt jag velat ha i flera år!! Det är en välgörenhets t-shirt med modeller, och den jag ville ha med Lily Donaldsson köpte jag. I am happy :).
Aralia har hittat en massa fint här också. Hon har nog köpt med sig hela Paris ringar och blommiga kläder.. haha :P.

Sen åkte vi till La defense och åt mat och Häagen-dazs glass. Mums!




10 maj 2010

Jag borde nästan skämmas! Har bott här i snart fyra månader och visste inte att vi hade en New Look här i Paris förrän igår typ. Jag har längtat extra mycket till London för att shoppa där och så visar det sig att det finns en här och jag har inte ens sett den.
Så idag efter skolan träffade jag upp Aralia och Malin för att gå dit. Och vilken stor affär! Jag hittade bara ett par skor idag, men jag vet att jag kommer gå tillbaka flera gånger :P. Inte nog med det så var det väldigt billigt, mina skor kostade 25€ och sedan 20% rabatt för studenter hela maj. Helt perfekt!

Sen fortsatte vi till Bershka där jag varit tidigare och inte hittat något, men idag hittade jag en massa fint! Två tunikor blev det därifrån. Bra shoppingdag idag! För Aralia också för den delen :).

När vi var klara med shoppingen åkte vi till Laduree där vi satte oss i deras bar i några timmar. Blev till och med bjudna på maccarons av några killar i baren, så himla gulligt!



9 maj 2010

Vilken bra dag jag haft!
Vi gick till Eiffeltornet först och åt en crepes, och tog en massa turistbilder haha. Jag är så trött på det där tornet nu!! Det som förvånade mig var dom korta köerna för att komma upp, det har varit helt fullt på sistone men inte idag.

Efter det åkte vi till Champs-elysées där vi satte oss på en restaurang där servitörerna var utklädda till sjömän haha. Vi satt där ett bra tag och åt och pratade, hade det jättetrevligt!

Men inte var det stopp där :P vi fortsatte till Häagen-dazs och satte oss där en stund. Dom har massa gott att beställa när man sitter där och äter istället för att köpa med sig och det var riktigt svårt att välja! Jag blev inte besviken i alla fall :).

Nu måste jag lägga mig för jag ska upp tidigt imorgon!


Yesterday

På dagen hade vi en picknick i parken Buttes de Chaumont som vi varit i tidigare. Det var en liten hinderbana där vi tävlade i grupper beroende på vilket land man kommer ifrån. Dom enda som var där från skandinavien var jag och Nick, en dansk kille från skolan. Det gick ut på att den ena hade ögonbindel och skulle ta sig igenom hinderbanan med hjälp utav den andra som berättade hur man skulle göra. Jag och Nick vann tävlingen för vi var snabbast :) woho!

Efter det åkte jag hem snabbt och bytte om, för att sedan åka till Pythagore. Där hade Jan förfest och när alla gick ut sen så stannade jag, Joseph och några andra kvar istället. Först hade vi lite grill med korvar och senare på natten lagade Joseph mat till oss :P han är en riktigt duktig kock!

Jag har massa kort men lägger upp senare ikväll istället, nu ska jag åka in till stan och träffa Aralia och hennes kompis.

Första kursen avklarad

Fick reda på resultatet på en av mina kurser idag som vi inte har någon tenta i. Det enda som betyget grundar sig på är några redovisningar vi haft i kursen. Och jag fick 15 av 20 vilket jag är nöjd med. Så skönt att kunna sluta tänka på åtminstone en utav mina nio kurser..

Say hello to my new baby

Idag träffade jag Aralia och hennes kompis som kom till Paris igår och gick runt lite på stan. Det var så roligt att träffas efter så lång tid :) och dom är här i ganska många dagar till. Vi gick i alla fall in i en butik på Champs-elysées som jag aldrig varit i tidigare och Aralia hittade sig en jättefin klänning och jag en väska. Har velat ha en ljusbeige väska ganska länge nu och verkligen letat runt utan att hitta en, men så såg jag den här idag och den var helt perfekt. Exakt så som jag vill ha den!


Frisör nästa?

För några veckor sen klippte jag Michaela och idag var det dags för min andra kund, Patrick :p. Vi har skojat länge om att jag ska få klippa honom, men jag trodde aldrig att jag skulle få göra det. Så idag när han sa att jag fick göra det kunde jag självklart inte säga nej till den roliga utmaningen :p. Så utan att veta hur man gör riktigt satte jag igång. och han har lockigt hår så det var ganska svårt.. Men i slutändan blev det faktiskt bra och han var riktigt glad. Hoppas det ser lika bra ut när det är torrt också men det tror jag. Tog roliga före och efterbilder på honom haha.

Nu börjar mitt hälsosamma liv..

Efter att ha börjat få kramper i magen varje gång jag äter chips eller godis har jag kommit fram till att jag måste börja dra ner på det.. Har ätit extra mycket skräpmat på sistone och min kropp mår verkligen inte bra av det. Jag menar inte att jag ska sluta med allt sånt, speciellt inte när jag är här, men jag måste sluta äta så mycket skit på kvällarna. Det är så lätt hänt när man bara ligger i sängen med datorn, men jag har faktiskt plockat bort chipsen och lagt dom längre bort från sängen nu. Och med tanke på att jag är väldigt lat är det ingen chans att jag kommer gå upp för att hämta dom :P haha.
Så jag var och handlade lite mat och frukt ikväll och gjorde mig precis en god fruktsallad!


Hallå i stugan!

Sitter här hemma och ska snart dra till skolan. Vid det här laget vet ni nog att min lektion på onsdagar inte är min favorit, men det är som tur var inte många kvar! Ikväll tror jag vi ska hitta på nått skoj, får se vad det blir. Solen skiner ute men jag vet att den bara lurar mig, det har varit svinkallt den senaste tiden. Så himla irriterande, jag som trodde att vi hade fått sommarväder som skulle stanna..


Jag vet inte vad som hänt, men min panna ser ut som en fjortonårig pojke som precis kommit i puberteten! Fullt med massa småfinnar. Och mitt hår är i stort behov av att klippas.. Fan

Happy birthday Jan!

Ikväll var vi som sagt och firade Jans födelsedag på en restaurang som hette typ Hippopotamus. Dom hade väldigt god mat och mycket kött, som man inte hittar på många franska restauranger faktiskt. Det kändes mer som en amerikansk restaurant. Det var riktigt roligt i alla fall!
Det satt en man ensam framför oss och efter han gått kom servitrisen med en flaska vin och sa att mannen som satt där hade köpt oss en flaska innan han gick. Så himla gulligt av honom!

När vi skulle gå hade dom ballonger i restaurangen som vi självklart tog med oss :P alla blev som små barn igen. Speciellt på metron när vi andades in luften och pratade roligt. Jag har många roliga filmer på det, haha.
Vi träffade även på en kompis på metron innan vi skulle av som precis blivit rånad, usch.


Nu drar jag


Ha en trevlig kväll!

4 maj 2010

Känner mig som en riktigt duktig bloggerska som lägger upp flera inlägg i taget, haha :P.

Jag började dagen med att ha franskalektion. Orkade inte göra min läxa, så jag sa bara att jag glömt alla mina papper hemma. Kände inte riktigt för att skriva en kontaktannons haha.
Efter det hade jag en till lektion med min kära Debi :p. Det var bara en massa presentationer, hatar att kolla på det! Ville bara somna hela tiden..

Efter det gick vi till Quatre temps där Debi köpte mig en glass haha, älskar Häagen Dasz! Har aldrig riktigt fattat varför alla älskar det, men vi gick dit i söndags och då såg jag hur många goda smaker dom har. Måste äta där ofta så jag hinner smaka alla!
Hann gå in på Zara en stund och hittade en slapp kofta. Inget speciellt men jag gillar den för att den är så tunn och skön.

Sen var jag duktig och åkte hem för att skriva klart mitt arbete till på torsdag. Och nu känner jag mig väääldigt duktig som är klar! Vi ska fira Jan idag som fyller år, så jag ska in till stan snart igen.


Äntligen kom mina chips..

..och det är jag mycket glad över! Ska bara försöka att inte äta upp allt på några dagar, haha. Men det är väldigt svårt när dom ligger där och läskar mig hela tiden.


Söndagen

Nu har jag äntligen tid att skriva lite.

Tänkte berätta lite om vad vi gjorde i söndags.. Eftersom vi hade gått runt ganska mycket i lördags och hunnit med det mesta, så gick vi inte till så många ställen på söndag. Det första vi gjorde var att gå till Louvren. Men när vi kom dit var kön helt sjukt lång.. Det var den första söndagen i månaden och då är det gratis, därför det var så mycket folk. Men vi hade verkligen tur! När vi var på väg för att ställa oss i kön kom en vakt och sa att vi fick gå in direkt för att vi hade en barnvagn till Delmon. Helt överlyckliga över att inte stå i kön i minst två timmar. Så om ni ska dit, ta med en barnvagn så slipper ni stå i kö haha!

Vi gick runt där ett tag och sedan åkte vi till söndagsmarknaden. Men den var faktiskt en besvikelse denna gången.. Fanns inte alls mycket fint. Och efter det åkte vi bara hem till hotellet och vilade.


Kön från baksidan av museet. Tänk då hur många som stod i kö då den ringlade sig runt hela vägen dit


Ser ut som små apor i djungeln :P

Plugg

Började dagen med att lämna av min familj som åkte hem till Sverige igen. Efter det har jag bara haft skola och sen träffat Deborah!

Vill skriva mycket mer, men jag hinner inte för jag måste skriva en sak till skolan. Hade en presentation idag som gick helt okej, och har en till på torsdag. Har inte så jättemycket plugg här så det har nästan blivit att jag glömt hur man gör, haha. Men nu ska jag verkligen skärpa mig och skriva det här. Sen ska jag uppdatera mer här, men så länge ingen mer data för mig!

1 maj 2010

Kan inte fatta att det är maj och alltså min sista månad här, vill inte åka hem! Tiden har verkligen gått sjukt snabbt här..

 

Dagen gick i alla fall åt att vara guide! Vi hann med förvånansvärt mycket för att vara en grupp i samma storlek som en flyktingförläggning :). Började min tur vid Madeleine-kyrka (of course), ner till Concorde, Champs-elysees, triumfbågen, eiffeltornet och slutligen till Notre dame och Saint-Michel.

 

Jag kommer behöva vila i många dagar efter det här kan jag säga.. Har träningsvärk i benen av allt gående!

 

 


RSS 2.0