Notre dame, flea market och Sacre coeur

Idag gick vi upp tidigt för att gå på söndagsmässa i Notre Dame. Det mesta var på franska så jag förstod ingenting, förutom en vers som de läste på engelska. Det var den internationell mässan :) haha. Efter det så gick vi runt lite inuti kyrkan och satte oss sedan utanför. Det var fint väder och soligt, men lite småkallt.

 

 

 

 

 

Efter det ville vi till Sacre coeur och bestämde oss för att gå på en flea market (loppmarknad) i närheten. Egentligen behöver vi en spegel till vårt rum och det var lite därför vi gick, men vi hittade ingen. Istället så köpte jag mig en tröja, Madeleine köpte sig ett par skor och mamma en mössa. Jag och Madeleine ska definitivt tillbaks dit då det fanns ganska mycket saker där. Exempelvis Converse för 35 euro! Dom hade även lite pälsar och jag vill hitta en pälsjacka :). Jag har inga kort från marknaden då det var för kallt och man nästan inte vågade ta fram kameran där haha.

 

För att komma fram till kyrkan var vi tvungna att gå ett tag, och framförallt upp för en massa trappor. Men efter ett tag var vi framme..

 

 

 

 

 

Det fanns människor överallt som gjorde saker för att få pengar där. Vissa ville måla av en, göra armband osv. men den enda som var rolig att kolla på var den här killen som trixade med en boll uppe på en liten yta. Den var knappt en kvadratmeter men ändå höll han på utan att ramla. Han stod på händer också en gång, men vi hann inte ta kort på det.

 

 

 

Vi är helt amazed haha! Madde har t.o.m öppen mun :P



Mitt schema

Fick mitt schema häromdan.. Nu kommer jag verkligen känna på hur det känns att gå i skola. I Jönköping har vi nästan aldrig lektioner och även om vi har så är det inte ofta vi går. Och nu har jag skola från måndag till torsdag, ledig på fredagar och sen lektion på lördag morgon (!?). Varför har man skola på lördagar? Fattar ingenting.. Men jag ska kolla om jag kan byta den kursen mot någon annan för jag har verkligen ingen lust att gå till skolan på en lördag.
Har även hört att det är obligatoriskt att vara på lektionerna så man kan ju inte hoppa över någon lite då och då.

Det positiva är att jag har två hela veckor ledigt, en i februari och den andra någon annan månad (kommer inte ihåg vilken). Då ska jag verkligen försöka åka någonstans :).

Förresten, jag har skola på påskafton också. Nice!

30 januari 2010

Hej!

Idag har vi bara gått runt i staden där jag bor, Bezons. Det är ett litet område strax utanför Paris, så det tar ca 1 h in till stan beroende på trafiken. Det finns ett bageri, mataffärer och lite annat nödvändigt här. Annars har vi faktiskt inte gjort så mycket mer.

Imorgon bitti ska vi på mässa i Notre Dam! Vi ska på en internationell mässa så jag hoppas att det är på engelska, det stod inte vilket språk det var på..
Hoppas ni haft en bra dag!

Louvren

Ikväll var det dags att besöka Louvren. När vi kom fram i metron blev jag förvånad över att det var ett stort köpcentrum i samma byggnad som muséet fullt med affärer. Dom måste ha byggt ut massa sen jag var där senast för ungefär 10 år sen, för jag kommer inte alls ihåg att det fanns.

Det var jättefint att gå runt där, men vi blev väldigt trötta. Hann inte med att se allting heller utan vi var på utställningen från Mesopotamien och på Italienska avdelningen för att se Mona Lisa. Men vi ska ju definitivt tillbaka fler gånger, så vi hinner se allt.
Jag lägger upp massa bilder istället så får ni se!


I bussen på väg till stan

 

 

Pyramiden inne i Louvren

 


Här står jag vid någon staty

 

Mamma vid en annan staty


 

Bilder från utställningen om Mesopotamien;

 

 

 

En vacker staty på italienska avdelningen (I think)

 

Jag tror alla vet vad det här är för tavla :)

 

Kolla vad liten jag ser ut. Räknade ut att tavlan är 70 kvm!

 

Me as a tourist, reading a map. Haha!

 



29 januari 2010

Idag var jag i skolan en stund under förmiddagen. Behövde inte göra speciellt mycket direkt.. Stör mig på att ingen kan engelska här! Inte ens de som jobbar i receptionen och vakterna. Mitt passerkort fungerade inte idag när jag skulle in till skolan och jag försökte fråga dom varför, men tror ni någon fattar vad jag säger? Dom pekade bara och mumlade surt för sig själva och till slut fick jag ett besökskort istället för att komma in i skolan. Helt sjukt att dom inte kan engelska i en skola med utbytesstudenter. Men men..

Är bara hemma just nu, men om en stund ska vi till Louvren. Det har spöregnat hela dagen och det är riktigt trist väder. Hoppas verkligen det här regnandet går över snart för jag hatar regn. Har inte så mycket mer att berätta nu, men jag skriver senare ikväll.

Goda saker!

En sak som jag verkligen inte hade räknat med var allt gott som finns här! Jag brukar inte gilla mat utomlands så jag tänkte att jag säkert skulle gå ner en massa när jag kom hit, men jag tror verkligen inte det längre. Det finns bagerier överallt med jättegott bröd och bakelser! Jag t.o.m drömde om bakelser inatt haha! Jag drömmer väldigt mycket om konstiga saker som ni kanske märkt :).

Idag när vi var och handlade mat så hittade jag jättemycket gott, så jag kommer ju definitivt inte ha problem att handla mat här iaf.. Eller det mesta var ju inte mat utan bara goda saker.
Jag tog iaf kort på hyllan där de har en massa puddingar. Det kanske inte syns på kortet, men hyllan var verkligen lång och vi har inte alls så mycket att välja på hemma!




28 januari 2010

Hej!

Idag har jag varit på min skola för första gången. Visste inte exakt vart den låg, så jag ville kolla upp det. Fick en liten rundtur också utav några på skolan. I byggnaden som min skola ligger i finns det tydligen flera skolor så det är inte bara min. Man var tvungen att ha ett studentkort för att komma in och det fanns både en reception och vakter som bevakade. Kändes konstigt att inte bara kunna gå in som vanligt utan att ha så mycket säkerhet.
Skolan ligger i ett affärsområde med en massa skyskrapor och det var helt sjukt. Har aldrig sett så höga byggnader förut, man blev yr bara av att kolla upp!

Imorgon bitti ska jag till skolan för att hjälpa till och representera JIBS. Det ska vara International Week, så det har kommit folk från hela världen för att representera sin skola så att elever i Paris väljer att plugga utomlands i just deras skola. Tydligen så är min skola, JIBS, väldigt populär här då många har frågat mig hur det är i Jönköping och att dom vill söka dit. Fattar inte hur någon från Paris skulle vilja bo i Jönköping..

Efter besöket på skolan gick vi ut för att gå hem men då började det spöregna så vi sprang in i en butik som låg precis där. I den fanns verkligen allt! Kläder, smink, mat, ett bageri.. Vi var inne där ganska länge kan jag säga!

















27 januari 2010

Hejsan!

Idag har jag inte gjort alls mycket.. Känner mig trött hela tiden och skulle lätt kunna somna nu! Var hemma under hela dagen och plockade undan lite i rummet och städade. Allt är fortfarande inte på plats än då vi inte har galgar och lite annat. Dom håller även på att renovera om i huset och det kommer bli jättefint. Tänkte försöka mig på en videoblogg nästa vecka eller så när dom är klara så ni kan se hela huset och vårt rum.

Det finns lite butiker här som bageri, mataffär osv. Har varit i bageriet flera gånger redan och framför allt köpt baguetter som är riktigt goda. Köpte en god bakelse idag som påminner om en croissant men med massa chockladpluppar i, skitgott!

Vi var och åt på en pizzeria här vid lägenheten för en stund sedan och kom precis hem. Ska försöka hålla mig vaken ett tag till men jag är som sagt helt slut. Imorgon ska vi kanske förbi min skola och kolla vart den ligger, ska bli roligt!


The cat from hell..

Jag ska tillägna ett helt inlägg till den läskiga katten som bor här i huset.. Den dyker upp från ingenstans och skrämmer ihjäl mig hela tiden, och jag är inte rädd för katter i vanliga fall!
Första gången skulle jag in till köket och då satt den på en stol i mörkret och stirrade på mig när jag tände lampan.
Andra gången sprang den ut ur badrummet precis när jag skulle in så jag nästan fick en hjärtattack. Samma natt drömde jag att det var 17 katter här i huset som skrämde ihjäl mig, helt sjukt haha!

Idag när jag och Madde satt i köket släppte vi in den och efter ett tag kom vi fram till att den måste vara lite rubbad. Den bara stirrar läskigt på en och jamar inte som andra katter.. Så jag tog kort på den så att ni ska se den! Kolla in den läskiga blicken på första bilden.
Så ni som ska komma och hälsa på vet vad som väntar er..



ps. den är tjock!

Kommentarer

Jag tycker det är jätteroligt när ni kommenterar, men jag har ingen aning om hur man svarar. Därför jag inte skrivit tillbaka till någon.. Finns det någon med blogg som kan hjälpa mig med det?

Paris by night!

Kom hem för en stund sedan från en liten rundtur på stan.. Vi hann se alla de stora måstena här i Paris, men vi åkte bara förbi i bilen. Är helt slut och ska sova nu men ville bara lägga upp några bilder från ikväll..


Här hoppade vi av lite snabbt i rondellen till Triumfbågen och tog kort. Det var fullt med bilar i rondellen och inga markeringar alls vart folk skulle köra.. Ser på kortet att det ser väldigt tomt ut, men det var faktiskt fullt med bilar.






Eiffeltornet var inte bara upplyst utan glittrade av massa små blinkande ljus.. Tyvärr så gick det inte att fånga så bra på bild men hoppas man ser lite iaf. Precis bredvid åkte vi igenom en tunnel där tydligen Prinsessan Diana dödskraschade.





Sista stoppet för kvällen var Notre Dam där julgranen fortfarande stod kvar.. Dom orkade väl inte ta ner den :)




Nu orkar jag inte mer. Godnatt!

26 januari 2010

Vaknade tidigt idag för att kolla på en lägenhet vi hade bokat visning på. Den låg ganska centralt i Paris men var väldigt liten.. 850 euro utan el och internet för en lägenhet på 20 kvm är helt sjukt! Efter mycket fram och tillbaka även idag och tänkande kom vi fram till att bo kvar i den lägenheten vi har istället.
Vi ska snart packa upp allt och städa undan så ska jag lägga upp lite kort på rummet iaf.. Det är ganska mysigt :).
Och här finns det rum för den som vill komma och hälsa på! (Meaning: kom och hälsa på!)

Eftersom vi stressat runt så mycket här så har jag knappt hunnit tänka på att jag är i Paris och riktigt njuta av det.. Men det ska det bli ändring på nu när jag kan sluta stressa runt över lägenheten.

En sak som jag har sett lite var stans och som jag tycker är fint är alla skyltarna där gatorna står. Vet inte vad det är med dom men jag tycker dom är fina bara! Jag tog kort på en så att ni ska få se.



Idag var vi som sagt inne i stan och kollade runt efter lägenhet och gick förbi Pantheon. Jag trodde det bara fanns en i Rom då jag såg den där, men tydligen så finns det en Pantheon här också. Här står vi lite framför den, jag och mamma.


Idag var det väldigt kallt tyvärr. Det föll ner lite snöflingor också under dagen vilket inte var roligt.. Men jag hoppas på bättre väder snart!

Första dagen i Paris

Det här är andra gången jag skriver detta då inlägget försvann första gången.. Fattar mig inte riktigt på bloggen än och hur man lägger in bilder.

 

Vi vaknade kl 5 på morgonen och det märks minst sagt nu, jag känner mig jättetrött. Det har varit en lång dag då vi hunnit med mycket.
Flygresan gick bra och det var tur att vi flög så tidigt, jag var för trött för att känna mig flygrädd och sov bara igenom nästan hela resan!
Väl framme var det väldigt skönt att äntligen få se sol och en blå himmel. Känns som att jag inte gjort det på väldigt länge. Tyvärr var det inte speciellt varmt så det var tur att jag tog med vinterjackan i sista sekunden.

 

En bekant till familjen hämtade upp oss från flygplatsen och körde oss till lite olika ställen under dagen. Jag blev väldigt chockad över trafiken här. Man kan nästan tro att man är i Turkiet eller något liknande land.. Alla kör exakt som de vill och bryr sig inte om några regler alls. Fotgängarna är totalt orädda och bara slänger sig ut i gatan, vilket resulterade i att vi faktiskt körde på en kvinna idag! Lyckades även få en p-bot..

 

Tyvärr så hittade vi ingen lägenhet, men jag hoppas vi hittar imorgon istället! Vi stressade fram och tillbaka väldigt mycket vilket resulterade i att jag bara tog totalt fyra kort idag. Ska försöka bli bättre på att ta kort!
Jag lägger iaf upp ett kort jag tog på området där min skola ligger. Någonstans där vid de höga husen ska den ligga..

 

 

 

Vi hörs imorgon!

 

 


Dagen innan resan...

Nu har jag packat klart det sista. Väskan är stängd och jag har sagt hejdå till alla.
Känns lite konstigt att åka och även att skriva ett inlägg på bloggen..

Till de som inte vet ska jag åka till Paris imorgon (eller inatt, hur man ser det) för att plugga där i 4 månader.

Just nu känner jag mig inte så nervös utan mer spänd och nyfiken på hur det kommer vara där borta.
Finns inte så mycket mer att skriva idag utan jag skriver kanske imorgon istället om jag har internet, så blir det nog lite mer intressant läsning!

RSS 2.0