Storm

När jag precis kom till Paris var det klar himmel och sol varje dag, men inte så varmt. Jag tänkte då att det säkert skulle vara jättefint väder här om ett tag, men det har blivit tvärtom istället. Nu har det regnat i en hel vecka nästan! Jag ska väl inte klaga med tanke på att ni i Sverige fortfarande har vinter och det faktiskt är runt 10 grader här (plus, inte minus :P haha). Men jag vill ju att det ska vara sol!

Hela natten och speciellt på morgonen har det varit riktig storm här. Jag och Madde bestämde oss ändå för att gå ut på en promenad i morse.. För första gången på en månad så ska vi gå på promenad, och vilken dag väljer vi om inte den värsta? Det var lite småskönt ändå att komma ut. Nu blir det plugg hela dagen! Nice..

Dagens skämt



Fick den med mitt kvitto av mannen i mataffären.. Hahaha

No more coffee for me

Jag och Madde åkte in till stan i dag för att gå runt lite. Efter att ha gått runt i Marais i några timmar fick vi nog. Det börjar bli så mycket turister och trångt överallt. Och med tanke på att vi var väldigt trötta blev det för mycket för oss helt enkelt.
Vi bestämde oss för att gå och sätta oss på ett café vid Notre Dame istället. Jag fick för mig att jag skulle börja gilla kaffe så jag beställde en espresso. Det var inte alls gott kan jag säga och det är sista gången jag dricker kaffe, haha.








Sen måste jag berätta en rolig sak. Det går runt massa soldater med maskingevär (tror jag, är inte så bra på vapen haha) överallt här, speciellt i metrostationerna och jag har alltid velat ta kort på dom. Jag frågade en soldat utanför Louvren men han sa bara att man inte fick ta kort på dom och tyckte det var konstigt att jag ville ta kort haha. Så idag när jag och Madde skulle hem så såg jag tre stycken stå lite för sig själva. Jag gick fram och frågade om jag fick ta kort på dom, och först sa den ena (den enda som kunde engelska) att det var förbjudet att ta kort och deras chef eller vad det var skulle se. Efter lite övertalande fick jag ta kort ändå. Det syns nog på kortet hur glad jag är haha.







Salsa

Igår var jag otippat på en salsaklubb. Jag har alltid hatat salsa, men det var faktiskt riktigt roligt igår. Först träffades alla hos Cary som bor i en lägenhet mitt i stan. Det var verkligen jättefint hos henne. Därifrån åkte vi allihopa till restaurangen där dom hade salsa-kväll. Vi var runt 20 personer, så det är inte så konstigt att det var roligt :p.

Det roliga är att vi var runt 10 svenskar, det är verkligen fullt med svenskar här. Det var en fransman med oss och han tyckte att det var konstigt att vi alla var svenskar haha.

Alejandra var också med och Helena sov hos oss, så vi fyra åkte hem tillsammans. Det är första gången vi tar bussen hem så sent, men det gick riktigt bra och smidigt. Alejandra var vår lilla guide haha. Hon och Helena somnade på bussen hem så jag och Madde var tvungna att ta kort på dom. Helena har snott min sova-på-bussen-med-öppen-mun-style.

Imorse vaknade vi rätt så tidigt ändå (runt 10) och gjorde pannkakor. Duktiga vi är :)




















Kommer aldrig bli kock

Efter att ha sett ett recept på soppa i en blogg tänkte jag försöka mig på det idag. För dom som inte vet så är jag inte känd för att vara duktig i köket precis.. Jag brukar klara mig bäst på enkla maträtter, och då räknas soppa som avancerad. Om det inte är soppa på påse då som jag brukar göra haha.

Kände mig riktigt nöjd när allt höll på att koka och tänkte att jag skulle försöka mig på lite svårare maträtter oftare. Men det var innan jag smakade på den.. Jag vet inte vad felet är, men den är inte speciellt god iaf. Inte jätteäcklig, men det är något som inte stämmer. Potatisarna och morötterna smakar bränt typ. Och jag fattar inte hur dom kan göra det för dom har bara kokat. Men kycklingen var ganska god ändå.
Aja, jag kommer nog inte försöka mig på det här igen.


Den ser äckligare ut på bild haha

3 rue georges dupont

Jag lovade att ta kort på huset och visa er, och eftersom att jag städade allt idag tänkte jag passa på att ta kort. Det är inte varje dag det är rent här :p.




Dom bygger fortfarande om utanför


När man kommer upp för trapporna till vår våning




Badrummet




Köket


Kattjäveln


Mitt och Maddes rum






Angelina Jolie is in town..

.. but I didn't see her :P haha. Men när jag och Joseph åkte in till stan idag för att leta efter Marc Jacobs butiken så hamnade vi på inspelningen av hennes nya film. Dom hade stängt av en massa och man fick inte komma fram på gatan. Vi trodde att vi skulle få se henne, men dom spelade in någon annan scen med massa statister bara. Skittråkigt.

Efter en timmes letande hittade vi till slut butiken. Det var inte värt en timmas vandrande omkring, speciellt inte när det började regna lite då och då.. Vi såg iaf vintagebutiken Didier Ludot som var med i Rachel Zoe Project, om någon av er sett den serien.. (Probably not haha).

Vi försökte komma fram till en metrostation och åka hem, men hamnade på Montparnasse istället. Fattar inte hur vi kom dit.. När vi till slut hittat en metrostation så var det överfullt med folk, mer än vanligt. Fick inte plats förrän på den tredje metron för att det var så fullt, och när vi väl var på kunde vi knappt andas.

Eftersom att det var så mycket folk på metron och troligtvis också på min buss hem beslutade vi oss för att äta på Mc Donalds och sitta där ett tag tills trafiken lugnat ner sig. Vi satt och pratade i några timmar om allt från shopping till cheerleading haha. När jag till slut gick till bussen var det fullt med folk ändå.. Jag hittade iaf mina rumskamrater i folksamlingen så det gjorde inte så mycket att bussresan hem tog lång tid.








Standsvandring

Hejsan!

Började dagen med att åka in till stan med Madde och möta upp Cary på Starbucks. Cary är en tjej i Maddes klass som kommer från New york. Iaf, vi satt där i någon timme och vaknade upp och sedan började deras lektion så dom gick till skolan.

Jag bestämde mig för att spendera hela dagen med att gå runt och lära känna Paris lite bättre. När man åker metro hela tiden så vet man inte riktigt vart alla ställena egentligen ligger och hur nära det är till allt. Och eftersom att jag ändå är ledig den här veckan så tänkte jag passa på att gå runt en massa.

Började med att gå runt i Pantheon som ligger nära Maddes skola. Där ligger flera kända författare begravda som Voltaire, Emil Zola och Alexandre Dumas. Man var tvungen att gå ner i källaren för att se deras gravar och det var riktigt kallt! Så kallt att jag skyndade mig upp så fort jag sett deras gravar.

Efter det åkte jag till hållplatsen Madeleine där det finns en kyrka med samma namn. Vi var där förra gången vi var i Paris för ungefär 10 år sedan så jag ville åka och se den igen. Den låg tydligen väldigt centralt för jag promenerade till flera andra ställen därifrån. Upptäckte Place de la concorde som jag tycker är Paris vackraste ställe hittills. Såg några demonstranter utanför Loreal också, men jag fattade inte vad dom skrek :p.

Promenaden fortsatte vidare till Champs-Elysees där jag köpte maccarons från Laduree. Sedan gick jag över Paris vackraste bro för att ta metron och möta upp Madde igen. Vi gick till Colette, affären där jag såg Paris :), och dom har riktigt fina saker. Tyvärr för dyra.. Efter lite mer tittande i butiker så åkte vi hungriga hem och lagade mat.
Jag hade en väldigt bra dag!


Frapuccino med caramel-smak. God men för söt :P


Cary och jag


Pantheon


Inne i Pantheon




Madeleine-kyrkan


På trappan till kyrkan (med solen i ögonen :P)


Utanför Loreal


Place de la Concorde


Parken vid Concorde




maccarons


häftig staty utanför en butik i Champs-elysees


Den fina bron







22 februari 2010

Varning för långt inlägg.

Idag åkte jag med Michaela och hennes pojkvän som är här på besök till outeleten igen. Det var roligt men ingen av oss hittade något. Bra tidsfördriv när det är dåligt väder iaf :P. Dom hade ett fint shoppingcentrum i närheten av outleten som vi gick runt i också. En man satt och spelade på ett piano i mitten av några fåtöljer där man kunde sitta och vila sig vilket var väldigt fint. Vi tog en glass på Ben & Jerry's också. Jag har alltid tyckt att det e uppskattat, men glassen var riktigt god idag. Jag tror jag har testat fel smaker förut :P. Idag åt jag smaken Jamaican me crazy eller nått och den var jättegod!

Måste berätta en rolig historia också som hände idag. Jag har märkt att väldigt många fransmän är nedlåtande när jag stått bredvid och Michaela försöker få dom att förstå något på franska. Så för att göra dom nervösa istället så brukar jag alltid störa konversationen genom att säga "Do you speak english?". Dom blir alltid så nervösa då eftersom dom flesta inte kan engelska :P haha.

Iaf, till historien.. Idag när vi åkte på tåget till outleten så hade vi bara biljetter till zon 4 och outleten ligger i zon 5. Vi tänkte att det är lugnt och att vi klarar oss ändå då det bara är typ två hållplatser mer. Så idag när vi sitter på tåget så ser jag ungefär 10 kontrollanter komma på precis när vi kommit över till femte zonen.  Så kommer två kontrollanter fram till oss och vi visade våra kort som vi visste inte skulle fungera. Dom fungerade självklart inte på deras maskiner och dom börjar vända sig om och kolla efter vilken zon vi är i. Så jag tänkte att jag måste testa mitt knep och sa till honom "Doesn't it work? I just bought it today so it should work.."
Han kunde tydligen inte engelska och inte den andra heller, så dom blev bara nervösa och lämnade tillbaka våra kort och visade med händerna att det var lugnt och gick. Visst är mitt trick bra! Haha













Besvikelse

Som jag skrev igår så skulle vi till en marknad i Marais idag och sen hade vi tänkt gå runt i affärerna i området. Nästan hela Paris är stängt på söndagar, men vi hade hört att butikerna i Marais är öppna för att det är ett judekvarter. Och då har dom stängt på lördagar men öppet söndagar, vilket hade varit helt perfekt.

Vi åkte dit imorse och försöker leta reda på marknaden. Men tyvärr så fanns det ingen, för alla bara hänvisa oss till marknaden i Bastille där vi var förra veckan. Inga butiker var öppna heller så jag blev minst sagt irriterad. Det var ganska kallt också, så det är ju inte så roligt att gå runt heller. Vi gick runt lite i alla fall och hittade någon enstaka öppen affär.

Till slut bestämde vi oss för att åka hem istället, och när vi kom fram till La defense så gick vi för att kolla om shoppingcentret var öppet och det var det! Jag och Madde blev överlyckliga. Kollade runt på Zara lite men ingen hittade något. Sen gick vi in på Massimo Dutti för första gången här och blev riktigt överraskade. Allting var mycket billigare än hemma. Kanske inte direkt halva priset, men nästan! Jag köpte en t-shirt och Madde ett armband, så vi kom hem glada ändå haha.


På vägen dit.. Om jag bara visste vilken besvikelse det skulle bli så skulle jag nog inte vara så glad :p


Marais




Till och med väggarna på byggnaden har Burberry-mönster


Jag hittade mitt favoritgodis :) första gången jag äter godis sen jag kom hit


Min tshirt

Hôtel de ville

På kvällen åkte jag in till stan för att träffa Alejandra, en av mina rumskamrater, för att gå runt lite. Vi var vid Hôtel de ville och området där omkring. Det var riktigt fint faktiskt. Vi gick runt i småbutiker och sen bara utomhus. Jag hade på mig ballerina för det var varmt under dagen, men det blev minst sagt kallt när solen gått ner! Slutade med att jag hade ont i magen av kyla :P men det är smällar man får ta haha.

Vi gjorde ett matstopp på Quick burger, som är som Mc donalds typ. Vi visste inte vad vi skulle beställa så jag bara tog det som liknade en big mac. Den hette Giant, men var verkligen inte giant. Den var skitliten, så jag tog kort på den :p. Men den smakade helt okej.

Efter det gick vi bara runt på torget där och såg en karusell som jag tog typ tusen kort på. Tyckte den var skitsöt :). Man kunde även åka skridskor där, men jag frös för mycket för det.

Imorgon ska vi till Marais-området. Jag längtar!










Madeleine och Madeleine

Först vill jag bara säga att jag hade redovisning i skolan idag. Var skitnervös verkligen, men tror det gick bra. Är glad över att ha gjort det idag iaf för annars hade jag bara varit nervös över det i två veckor till nästa tillfälle :p.

Sen ville jag bara berätta om att det finns kakor här som heter Madeleine och dom är verkligen överallt. Idag köpte jag dom för första gången och dom var riktigt goda :). Jag valde chokladsmak och det är typ som tigerkaka fast smala pinnar.





såhär glad blev jag :p

Cité de l’Architecture

I skolan jag pluggar i måste man vara medlem i en slags klubb eller vad man ska kalla det. Det finns allt möjligt man kan göra som att dansa, kolla på film etc. Först tänkte jag bara strunta i det då man ändå inte får betyg av dom. Men den tyska tjejen jag bor med sa idag att hon är med i en klubb där man går på museum varje vecka, så jag tänkte varför inte? Det skulle inte skada om jag lärde mig lite kulturella saker :P.

Så idag efter skolan så följde jag med till museet. Idag var det ett arkitektmusem som låg vid eiffeltornet. Det var ganska fint att kolla runt. På första våningen var det lite äldre byggnader, vilket jag tycker var mycket finare än dom nya och mer moderna. Efter ett tag blev jag ändå uttråkad och underhöll mig själv med att smygfota alla miniatyrer på byggnaderna. Det var en man som gick omkring och sa åt alla som tog kort att sluta, så jag kände mig riktigt grym som lyckades undvika honom haha.

På vägen hem började det småregna lite. Det var i och för sig bara duggregn som brukar komma på sommaren, men det är fortfarande regn. Hatar det verkligen!

















Bajs

Vill bara berätta om en skitäcklig sak här. Det ligger hundbajs överallt på gatorna.. Man får akta sig hela tiden för att inte trampa i det. Och det är inte som att vi bara har sett det en dag eller två, utan det är verkligen VARJE DAG! Fattar inte att folk inte plockar upp sina hundars skit. Okej om det hade vart i en park eller så, men nej det ligger på trottoarerna överallt! Ville bara informera er om det.. Hade tänkt ta kort och visa er, men jag tror nog jag besparar er det :P

Välkommen till stenåldern!

Idag var jag inne på Monoprix, en mataffär som är typ som Ica Maxi. Den har allt från kläder och smink till mat. I alla fall, jag stod i kassan för att betala och det var en kvinna framför mig. När hon skulle betala sina saker, lite bomullstussar, så tar hon fram sitt checkhäfte och ska betala. Jag fattade först inte vad det var hon gjorde för jag har aldrig sett någon betala med checkhäfte på länge.. Jag visste att dom betalade med check här ibland, vilket är väldigt ovanligt i Sverige. Men att man ska betala med check för typ 5 euro. Skitkonstigt! Snacka om att vara tillbaka på stenåldern (typ, haha). Dom hade till och med en liten apparat vid kassan som fixade checken.

Jag köpte ett sommrigt linne där inne och mappar till mina skolpapper. Känner mig jätteduktig :)




Crêpes-dagen!

Idag på min första lektion, som var franska, sa min lärare att det är crêpes-dagen idag. Och då var jag självklart tvungen att äta en! Jag mötte Madde i stan efter skolan och vi satt på ett café med några från hennes klass. Dom satt och plugga när jag kom, så efter ett tag tänkte jag att jag också kan plugga så jag gjorde det lite halvt haha.

Vi gick runt lite efter det och tog en crêpes med nutella. Det var väldigt gott! Efter det mötte vi upp Helena, en annan svensk tjej som pluggar här, och gick till Starbucks. Det var mitt första besök där faktiskt, har aldrig varit där innan. Hon berättade att det var semla-dagen idag.. Jag älskar semlor och skulle hellre ha en semla än en crêpes, men det finns ju inga här.. Efter det så åkte vi hem.

Det var fint väder idag, så vi passade på att ha på oss våra vårskor! Men tyvärr så blev det lite kallt senare, men skitsamma vi hade iaf på oss vårskor haha.








Marknader

Fick ingen sovmorgon idag heller för vi hade bestämt att gå till en marknad på morgonen. Den som vi gick till först låg vid Bastille och hade en massa mat och liknande saker. Det enda jag köpte därifrån var ett kilo jordgubbar. Men det var jag väldigt glad över! All frukt var inte billigare än i affären, men vissa saker var väldigt billiga. Mina jordgubbar kostade bara 2 euro :).

Efter det så gick vi till en annan marknad som ligger i området nära Sacre Coeur. Det var där jag, Madde och mamma var för någon vecka sedan. Där köpte vi allihopa skor :) ganska svårt att låta bli när dom kostade runt 5 euro. Vi bestämde oss att gå in lite längre än förra gången och hittade en massa antikaffärer. Det var väldigt fint men mest möbler. Om jag hade bott i Paris hade jag definitivt inrett min lägenhet med sakerna här! Det fanns också en massa vintagekläder, men det var mest jobbigt att gå runt där för allt var för dyrt ändå.. Det fanns massa vintage Chanel och Dior-saker och jag och Madde gick ledsna ut igen.

Däremot fanns det fullt med fina smycken för några euro och jag köpte en ring. Den såg så antik ut att vi skämtade att Marie Antoinette säkert hade den eller någon annan gammal känd person haha.
En väldigt lyckad dag var det iaf! Det är perfekt söndagsnöje att gå runt på en marknad. Däremot blev det jobbigt under dagen då fler folk kom, så vi åkte hem istället.










Första gången jag testade crepes. Med nutella :) jättegott





Tro det eller ej, men det här var det bästa kortet haha




Marie Antoinettes ring :p

Sans repére

Jag hörde den här låten för första gången för flera år sedan. Det var min storebror som lyssnade på den har jag för mig, och genom honom hörde jag den. Ända sedan dess har jag alltid haft den på ipoden och mobilen. Konstigt nog har jag aldrig tröttnat.
Den är på franska och jag har aldrig förstått vad den handlar om ens. Jag kommer ihåg att jag en gång för länge sedan tänkte att jag skulle lära mig lite franska för att förstå vad dom sjunger. Det är sjukt att jag nu är här och kommer lära mig. Jag kollade på låttexten nyss och jag börjar förstå vad dom sjunger om. Känner mig jätteglad över det!

Lyssna på den!



500 days of summer

 

Såg precis klart filmen 500 days of summer. Jag tycker den var riktigt bra! En kärleksfilm, men den slutade ändå inte som en vanlig kärleksfilm. Tror mest tjejer skulle vilja se den, så jag rekommenderar den till tjejer :). Blev förvånad när det mitt i filmen var en liten snutt där dom pratade svenska. Hörde först inte vilket språk det var, haha. Jag känner igen killen i filmen jättemycket, men kommer inte på varifrån. Jätteirriterande!

Men den var bra, så se den!


13 februari 2010


Den här bilden sammanfattar väldigt bra min dag/kväll! Hade lektion i morse och efter det bestämde sig jag och Michaela (en av tjejerna jag bor med) för att bara åka hem och ta det lugnt hela dagen. Det var minst sagt segt att gå upp i morse, men kursen verkar ganska rolig iaf. Efter det har jag nästan bara suttit på min säng med datorn och gjort lite läxor som jag har. Och så intressant blev den här lördagen :)



12 februari 2010

Kom på att jag inte skrev något igår, så jag tänkte skriva ett inlägg nu. Däremot så har jag inget intressant att säga precis haha. Jag har bara vart hemma hela dagen och tagit det lugnt, för jag var ledig idag. Fredagar är egentligen min lediga dag, men jag såg nu att min modekurs kommer vara på fredagkvällar till 19.30 så snart försvinner det med.. Har lektion imorgon bitti och det ser jag verkligen inte fram emot. Är jättetrött efter att ha gått upp tidigt och haft massa lektioner varje dag. Hoppas jag vänjer mig vid det snart..

Vädret var ganska fint idag. Jag hoppas hela tiden på att det ska bli varmare för jag har en vecka ledigt från den 22 februari och jag hade tänkt gå runt massa i Paris då och besöka platser. Och känner jag mig själv rätt så kommer jag inte känna för något alls om det är så kallt som det är nu. Det snöade till och med igår och någon gång under veckan. Min franskalärare var skitglad över att det snöade och sa att det var väldigt ovanligt att det snöar i Paris. Trevligt att det ska göra det precis när jag är här. Jag kan ju säga att jag inte var lika glad över snön som hon var..

Jaja, har inte så mycket mer att säga nu. Jag skriver imorgon istället!

10 februari 2010

Hade sovmorgon idag, vilket var väldigt skönt! Men jag vaknar ändå alltid runt halv tio här och kan inte somna om.. Jag fattar inte varför. Det var bättre än att behöva gå till skolan tidigt iaf.

Jag hade världens tråkigaste lektion idag. Lärarens röst får en att vilja somna och jag fattar inte ens vad kursen handlar om. Tre personer gick i pausen och bytte kursen mot någon annan eller tog bort den helt, så då förstår ni nog hur tråkig den var. Tyvärr så kan jag inte ta bort den då jag behöver mina poäng. Jag hoppas verkligen inte att det är såhär tråkigt hela tiden..

Gick även och valde min modekurs idag :D. Den börjar någon gång i mars, så jag ska försöka lära mig franska tills dess haha. Jag kommer ju inte kunna sådär jättebra, men jag känner redan efter två veckor att jag börjar förstå vad folk säger nu så jag ska verkligen börja anstränga mig för att lära mig mer. Det var okej för mig att läsa kursen ändå, men självklart vill jag förstå så mycket som möjligt. Det är verkligen en dröm att läsa mode i Paris!

Det var min dag iaf.. Inget intressant har hänt :P. Imorgon har jag en lång dag igen som jag verkligen inte ser fram emot. Jag måste börja vänja mig vid att ha lektioner..

Paris Hilton i Paris!

Efter en lång dag i skolan mötte jag upp Madde för att åka till Marc by Marc Jacobs butiken. Vi åkte till hållplatsen Tuileries där den ligger och gick av. På vägen till affären så går vi förbi en annan affär full med människor och det såg ut som att dom hade fina saker. Medan jag kollar in i skyltfönstret ser jag ett ansikte jag känner igen, Paris Hilton!! Jag är inte hennes största fan precis, men man blir ändå lite starstruck :P. Jag skriker Paris Hilton! till Madde som också kollar in och undrar hur jag kunde se att det var hon.. Hon hade nämligen stora svarta solglasögon och kläder som täckte så att man nästan inte såg hennes ansikte. Bakom henne ser jag hennes pojkvän Doug som har vart med i The Hills :p haha. Så jag var självklart tvungen att gå in.. Dom hade en massa civila vakter med sig som följde efter dom överallt. Det sjukaste var att ingen av alla i butiken kände igen varken henne eller honom, och han försökte inte alls täcka sitt ansikte eller så. Efter mycket stalkande tvingade Madde mig att gå fram och fråga efter ett kort eftersom jag inte vågade. Så fort jag kom nära dom, så kollade vakterna på mig haha. Jag vågade mig iaf fram till honom när han hade satt sig en stund och fick ett kort. Han var riktigt trevlig faktiskt :). Tjejen som jobbade i butiken sa till mig att jag inte får ta kort i affären, men det sket jag i då för jag hade redan fått mitt kort haha.

 

 

När min extas lagt sig gick vi till Marc Jacobs butiken :). Där köpte jag en plånbok, liten spegel och penna. Dom har en massa små och billiga saker där.

 

 

 


8 februari 2010

Hej!

Idag hade jag min första riktiga skoldag. Jag hade två lektioner på 3 timmar var. Först hade jag International finance kl 9.30. Kan säga att jag var väldigt trött och hade svårt för att koncentera mig på den lektionen.. Är inte van att ha lektioner i Jönköping och inte att man måste vara vaken hela lektionerna heller haha. Jag klarade mig iaf igenom den lektionen, och kände igen ganska mycket från tidigare kurser så det känns bra. Jag har verkligen börjat uppskatta Jönköping mycket efter jag har vart här, för allt är så ororganiserat här. Och så känner jag redan att våran standard är mycket högre på skolan, jag har verkligen lärt mig jättemycket jämfört med andra och speciellt jämfört med vilken nivå kurserna har här. Men nu ska jag inte säga för mycket, för då kommer jag säkert kugga alla kurserna här haha..

Efter det hade jag Strategy till kl 16.30. Det kändes verkligen att jag hade haft skola hela dagen, för hela sista timmen bara kollade jag på klockan hela tiden och ville sluta. Men båda kurserna känns bra och jag gillade lärarna, så det kommer säkert gå bra!

Vädret här är skit förresten.. Det är inte speciellt kallt, men det är grått och regnigt hela tiden. Saknar förra veckans väder då det var sol nästan hela tiden. Tog inga bilder idag då det inte fanns något roligt att ta kort på, så jag bjuder på några som jag tog för några dagar sedan på området vid skolan.







7 februari 2010

Kom hem för en stund sedan efter en lång dag ute! Jag och Madde startade dagen med att möta upp Joseph, en kille i min skola, för att åka ut till en outlet strax utanför Paris som heter La vallée village. Det tog ca 45 min med tåget ut, och låg på hållplatsen innan Disneyland. Det var väldigt många butiker men tyvärr så var det väldigt dyrt i dom flesta.. Jag visste ju att det skulle vara dyrt, men inte SÅ dyrt. Vi såg en pälsjacka i en av butikerna och jag skämtade till Madde och sa att den kostar säkert 50 000 kr eller nått för att allt annat hade vart så dyrt. Så kollar jag på prislappen och den kostade verkligen 5000 euro! Helt sjukt.

 

Vi hittade iaf allihopa några saker så vi gick alla nöjda därifrån! Ska definitivt tillbaka till våren när dom fått in lite vårkläder och så.

 

Efter det åkte Joseph hem, men jag och Madde bestämde oss för att försöka hitta en IKEA som tydligen skulle ligga i närheten. Vi behöver en spegel till vårt rum då den enda spegeln i huset finns i badrummet, och vi är sju personer som delar badrum. På tåget dit satt det några konstiga killar som stirrade på våra shoppingpåsar och jag blev rädd att någon skulle försöka sno våra saker så jag stoppade in alla kläderna i min handväska haha.

 

Vi lyckades iaf hitta IKEA, efter lite åkande, och var helt utsvultna. Vi hade verkligen ställt in oss på att äta köttbullar och potatis, men tyvärr så hade dom stängt köket. Vi hittade vår spegel iaf och köpte den. Sen köpte jag korv i kassan utanför (ett måste på IKEA!), men dom hade ingen kvar till Madde så hon fick korvbröd med kyckling. Dom har konstig mat i IKEA i Frankrike.. Franska bakelser hade dom också. Vi köpte med oss lite svensk mat hem också :).

 

 

 

 

 

 

Våra shoppingpåsar

 

Linne från DG

 

Skjorta från Ralph Lauren

 

Omlottblus från DvF


5 februari 2010

Startade dagen med att fixa lite med alla tusen papper och saker som måste göras.. Det är riktigt jobbigt, speciellt för att jag inte kan franska. Men sakta men säkert så börjar allt bli klart. Kommer känna mig stolt över mig själv när jag har fixat allt :).

Det var väldigt fint väder och mammas sista dag så vi åkte in till stan lite senare, runt kl fem. Eftersom vädret var så skönt så bestämde vi oss för att bara promenera på Champs-elysees. Det var jättefint och roligt att kolla på alla butiker där! Efter ett tag satte vi oss på en restaurang och åt. Mamma beställde ostron till förrätt och tyckte det såg gott ut för alla runtomkring åt det. Jag var tvungen att smaka då jag aldrig testat, men jag ångrar mig verkligen. Det var helt slajmigt och smakade rå fisk.. Kommer aldrig äta det igen iaf! Till och med mamma tyckte inte att det var gott, och hon brukar tycka om allt haha.

Hoppas vädret håller i sig såhär, för nu vill jag verkligen ha vår!


Mitt hår har växt :)

 

Fin trappa på Swarovski

 

Mamma vid triumfbågen

 

Louis vuitton

 

Äckliga ostronen


Jag omedveten om hur äckligt det är..

 

Efter jag ätit. Var mycket mer äcklad än vad bilden visar :p

 

 


4 februari 2010

Började dagen med att öppna bankkonto. Jag fattade ingenting men litar på att mina personliga tolkar fixade det åt mig ;). Det var inte så himla jobbigt som jag trodde att det skulle vara faktiskt. Efter det så gick vi och åt lunch på ett ställe bredvid. Till efterrätt åt jag en macaron (alltid efterrätt här! haha). Jag har velat smaka macarons skitlänge bara för att dom är så söta men har aldrig vetat hur dom smakar.. Men jag har ätit det några gånger här nu och jag älskar det. Den ser ut som en liten hamburgare, skitsöt :).

Efter det mötte jag upp mamma. Ingången när man ska till metron vid La défense (där min skola ligger) är jättehäftig. Det är som en tunnel man går igenom med lampor som ändrar färger!

Vi åkte in till Paris och gick runt i området runt Notre Dame och tog sedan en sightseeingbåt. Det var riktigt skönt, då vädret var helt underbart idag. Var sur på mig själv för att jag tog på mig vinterjacka och skor då jag trodde det skulle vara kallt, men det var nästan 10 grader!

Imorgon har jag inget att göra på morgonen så jag ska passa på att sova ut! Har gått upp kl 8 flera dagar i rad nu och jag är helt dödstrött.
Hoppas ni haft en bra dag!
































3 februari 2010

Hejsan!

Jag hade skola som vanligt i morse, men det var inte lika länge som vi haft tidigare. Så när vi hade slutat gick vi till shoppingcentret här vid skolan och gick runt hela dagen. Som vanligt när jag är utomlands så blev det shopping på Zara. Ganska tråkigt eftersom det finns Zara hemma också, men jag hittade inget någon annanstans helt enkelt..

Shoppingcentret är flera våningsplan och väldigt stort, och det ska tydligen finnas en biograf på övervåningen också. Det ska vi kolla upp för jag vill verkligen gå på bio här.. Men tror vi ska försöka se en film som visas på engelska med franska undertexter för annars kommer jag inte fatta nånting.
Var inne på Sephora också och det var som att komma till himmelriket. För dom som inte vet är det en affär full med smink från massa kända märken. Jag har hittat en massa märken som är mycket billigare här än i Sverige, så dit ska jag tillbaka.

Imorgon ska jag till banken och försöka öppna ett bankkonto. Hoppas det går bra, för allt är så invecklat här!

Jag lägger upp det jag shoppade iaf, så kan ni se :). Trenchcoaten är från Zara och halsbandet från Accessorize.

Ber om ursäkt för det smutsiga bordet :p


Min första franskalektion och Eiffeltornet

Idag hade vi lite mer introduktions-tillfällen och sedan hade jag min första franskalektion. Det var riktigt roligt faktiskt. Har lärt känna två skotska tjejer som är i samma grupp som mig och det var skitroligt att höra en skotte försöka prata franska. Jag är i nybörjar-kursen så ingen kan prata.. Det är jättesvårt att hålla sig för skratt. Speciellt när man sitter i ett litet klassrum med bara 10 personer och läraren. Jag skrattade ihjäl mig så mycket, det kändes som att vara tillbaka på högstadiet igen.. Bara väntar på att få min första utskällning :p.

Efter det så åkte alla utbytesstudenter till Eiffeltornet tillsammans. Det var fint, men väldigt kallt så ingen orkade gå upp till toppen. Och så tror jag att de hade stängt, så man kunde ändå inte. Det har varit lite småregnigt hela dagen så man vill knappt vara ute.

Nu ska jag snart lägga mig då jag börjar tidigt imorgon och vågar inte komma försent haha.


1 februari 2010

Hejsan!

Skoldagen gick bra, träffade en massa nya människor och det var roligt. Tyvärr kommer jag nog inte ihåg ett enda namn, haha.

Fick lite information från skolan och vissa saker är helt sjuka. Betyget är tydligen uppdelat i två delar, det ena delen är tentan och resten är hur jag uppför mig osv. Dom är väldigt stränga med närvaro.. Om jag missar en lektion så drar dom av 25 % av mitt betyg (inte tenta-delen), missar jag två lektioner så drar dom av 50 % av betyget och missar jag tre så drar dom bort alla poäng. Vilket betyder att jag måste få full pott på tentan för att klara kursen. Det är helt sjukt tycker jag, då enda gången man får vara frånvarande är om man har läkarintyg. Så jag får inte bli sjuk under dom här månaderna!

En rolig sak är iaf att dom har presenterat massa nya kurser som vi kan välja till extra. En är en mode-kurs som jag verkligen ska ta! Men jag är osäker på om det är på franska eller engelska, men jag tror jag ska ta den på franska ändå.. Kommer inte förstå något typ, men skitsamma :P. Hoppas på att den är på engelska! Kommer bli skitroligt :D.

Första skoldagen!

Ville bara kika in här och säga att jag ska till skolan nu. Känns som att börja ettan igen :p haha. Önska mig lycka till!

Godmorgon från mig och vattenkokaren!


RSS 2.0